Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки - Иван,

...
Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки - Иван,
Коментари Харесай

Полицаи тръшнаха на земята кметския син Белишки, баща му публикува ВИДЕО

Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки - Иван, още веднъж стана известен в общественото пространство. Този път обаче той е в ролята на жертва. Във видео, оповестено от неговия татко във Фейсбук, се вижда по какъв начин Иван е притискан с главата към асфалта от служители на реда от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, а очевидци на бруталните подиуми са брачната половинка му и нейният дядо.

Това е разказал пред OFFNews бащата на пострадали. Наклипа се вижда по какъв начин двама мъже - цивилни чиновници на полицията, са бутнали на земята младежа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на арестувания, а другият гледа часовника си - какъв брой време ще издържи притиснат към асфалта.

Минути откакто видеото се популяризира мълниеносно в обществената мрежа, то бе изтрито.



Случката се е разиграла във вторник, 26 април, в кюстендилското село Ломница, където Иван Белишки бил дружно със брачната половинка си на посетители у нейните баба и дядо.

Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени за инспекция от кола без обозначителни знаци.

Според описа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът, а единствено споделили имената си. Не са посочили полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет, който твърди, че служителите на реда са работили по неизвестен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у който намерили джобен нож.

Семейството ни е подложено на закани от година и половина. Аз също получавам закани за разпра на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и макар че съм подал сигнал и до „ Вътрешна сигурност “, никой не проверява тези закани, разяснява Белишки.

Той допуска, че синът му Иван е обект на полицейско гонене след случката в столицата, когато възпламени съветското знаме.

По случая в кюстендилското село Ломница има формирано досъдебно произвеждане. Иван Белишки сега е в ареста, защото се е държал нападателно с органите на реда, бяха сбити от Министерство на вътрешните работи.

Това надалеч не е първата скандална изява на Иван. Младият мъж постоянно е " воин " в престъпните летописи с дейностите си.

В началото на юли 2019-а той бе задържан за противозаконна търговия с културни полезности. В жилището му на столичната улица " Нишава " №34 " бяха открити културни полезности, револвер, както и други оръжия.

През 2020 година Белишки се замеси в скандал за паркиране, последван от побой. Заради отправена по негов адрес забележка за погрешно паркиране Белишки изскача от колата си, почва да псува и ругае и удря с железен бокс в лицето младежа. Тогава пред GlasNews.bg синът на кмета на Панагюрище съобщи, че в действителност бил атакуван.

Миналата година Белишки стана участник в тежка злополука. Той опустоши с джипа си няколко паркирани коли и се вряза във витрината на магазин, а по-късно избяга от местопроизшествието. На идващия ден той самичък отиде в полицията и съобщи, че не е се е укривал.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР