Синът на Филип Трифонов - Мартин сподели във ФБ:"Ето един

...
Синът на Филип Трифонов - Мартин сподели във ФБ:"Ето един
Коментари Харесай

Какво бТВ отряза за Фипо: Синът - slava.bg

Синът на Филип Трифонов - Мартин показа във ФБ: "Ето един текст от мен, който беше изрязан от предаване, излъчено довечера.

забележка:да се чете с витален звук от доброжелателен човек с ясна дикция и възприятие за комизъм. В най-хубавия случай и без трагични паузи.
Като човек, който съвсем 30 години е под педагогическото въздействие на баща, когато чувам за него да приказват в действителност околните му хора, аз съм постоянно с необятна усмивка, преливаща понякога и в смях. По сходен метод с татко ми сме се смели, от време на време с минути, припомняйки си цветистата персона на дядо ми Цвятко или когато едно лято ми чéте„ Трима души в една лодка (без да се брои кучето) “. Сигурен съм, че тогава чух и нашето куче да се смее.
В главата ми живее една сцена от филм, в който героят на Роберто Бенини преподава лирика на свои студенти. Той им споделя в своя урок, че с цел да пишат стихове, не би трябвало да се тормозят, в случай че нещо им липсва, тъй като за това им е належащо единствено едно – всичко. Нямам спомен дали и татко ми е гледал същия филм, само че като зная силата, с която твореше и живееше, разбирам че и той е имал тъкмо това – всичко. Затова, да напише прословутото протестно писмо за пенсията си, съгласно мен не би трябвало да се схваща като молба за парично подкрепяне (на което другояче щеше да се радва). То беше в същинската си същина израз на гражданската му позиция по отношение на несъстоялата се лустрация (думичка, която с помощта на него зная от дете). Непонятно му беше по какъв начин съвсем 30 години след 1989-та, човек с псевдоним от секретните служби прави оценка освен него, оставил ни с филмите си облика на момчето в българското кино, а и хората на изкуството изобщо. Нека се знае, че всеки, изместващ тази позиция към лековатото „ Филип Трифонов беше наскърбен от ниската си пенсия “ или не го познава въобще, или го прави с нечиста предумисъл.
Поздравявам всички интелигентни публицисти, които канят в предаванията си хора, след чието присъединяване феновете са въодушевени, усмихнати и обогатени, даже когато мотивът е подобен. Те отразяват истината, че заобиколен от близки и обичани, баща беше благополучен и живя добре. Неговата пенсия са другарствата и любовта. За тях той е работил през целия си живот.
С любов - Мартинеско ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР