Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, беше

...
Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, беше
Коментари Харесай

Виновен: Хънтър Байдън осъден по всички обвинения по дело за притежание на оръжие

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, беше приет за отговорен от федерално правосъдно жури в Уилмингтън, щата Делауер, по всички три обвинявания против него за нелегално владеене на огнестрелно оръжие.

Властите заключиха, че синът на американския президент Джо Байдън е нарушил законите, предопределени да попречат на наркозависимите да имат огнестрелни оръжия.

Това е първият случай, при който дете на настоящ американски президент е наказан за закононарушение.

54-годишният Хънтър Байдън пледира почтен по обвиняванията, че е излъгал за зависимостта си от опиатите, когато е попълвал формален формуляр за закупуването на револвер " Колт Кобра ", както и за противозаконното владеене на огнестрелно оръжие в продължение на 11 дни.

Хънтър Байдън беше упрекнат, че е излъгал за използването на противозаконни опиати, когато е купил револвер през 2018 година, което е закононарушение.

Присъдата идва в миг, когато татко му се стреми към преизбиране, и в ден, в който президентът би трябвало да произнесе тирада за насилието с огнестрелни оръжия.

Тя идва и по-малко от две седмици след осъждането по обвинявания в бизнес измами на Доналд Тръмп, евентуалния претендент за президент на републиканците през ноември.

Съдебните заседатели заседаваха в продължение на към три часа в продължение на два дни, преди да доближат до неоправдателна присъда.

Хънтър Байдън не взе думата по време на едноседмичния развой, който се организира в родния град на Байдън Уилмингтън, щата Делауер.

Първата дама Джил Байдън участва на няколко дни от процеса. Президентът не присъстваше, само че съобщи, че двамата с Джил се „ гордеят “ със сина си.

„ Като президент не разясня и няма да разясня висящи федерални каузи, само че като татко изпитвам безгранична обич към сина си, доверие в него и почитание към силата му “, сподели Байдън в по-ранно изказване.

Производствата, дружно с друго дело, по което Хънтър Байдън е упрекнат в укриване на налози в Калифорния, усложниха напъните на демократите да запазят фокуса на изборите върху Тръмп, първият някогашен президент, който в миналото е бил наказан за закононарушение.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР