Синът на 67-годишната Петя Илиева, която почина във ВМА от

...
Синът на 67-годишната Петя Илиева, която почина във ВМА от
Коментари Харесай

Лекар, син на починала: Колеги, с айрян ли лекувате сепсис?

Синът на 67-годишната Петя Илиева, която умря във ВМА от сепсис, откакто й бе отхвърлен банкет в "Пирогов ", написа яростно писмо до лекарите в двете лечебни заведения.

Д-р Людмил Лазаров от години практикува в Съединени американски щати. Мъжът се е опитвал неведнъж да беседва с лекарите в двете лечебни заведения по телефона, тъй като бил уверен, че се касае за септичен потрес, само че те не му обърнали внимание.

След оповестяването на резултатите от инспекцията за гибелта на майка му, доктор Лазаров изпрати намерено писмо до медиците в двете лечебни заведения.

"Kолеги, пиша в отговор на безобразното ви изказване по отношение на гибелта на майка ми Петя Илиева. Още при първия си допир с по този начин наречената здравеопазна система, в "Пирогов " към 00 часа на 31.08.2017г., тя беше в очевиден потрес, положение, което както добре знаете, изисква незабавни ограничения, с цел да бъде овладяно.

За страдание, тя беше пратена на открито да пие кола и айрян (лечение, за което в никакъв случай не бях чувал) от дежурната лекарка и в следствие препратена (без линейка) към ВМА. Там безобразието продължи.

Дежурният "интернист " също не разпозна очевидното сериозно положение и лиши майка ми от всевъзможен късмет да оцелее! Този "специалист " не пожела да приказва с мен, когато аз знаех каква е диагнозата и продължи протакането. Чак на сутринта, което вие трагично си признавате, сте почнали нужното лекуване, може би сред 6-8 часа сутринта (когато идва доктор, който е чувал за септичен шок).

"Оскъдната анамнеза ", за която говорите, е цялостна неистина! Сестра ми беше там и отговори на всички въпроси, на които майка ми не можа, тъй като беше към този момент в делириум /признак на мозъчна дисфункция и напреднал потрес, неразпознат/.

При потрес и мултиорганна непълнота всяка изгубена минута експоненциално понижава шанса за оцеляване на пациента. Вие пропиляхте часове! Вътрешната ви инспекция е неуместна, незаконното ви безгрижие е документирано! Хванат в очевидно нарушаване не може самичък да си прави инспекция!

Искам всеки един човек в България да знае, че при вас незабавна и интензивна медицина през нощта не съществува! А, да, да загатна, че приказваме за академични лечебни заведения, национална горделивост! Хора, които могат да бъдат избавени - умират неуместно, поради бездушието и некъдърността ви, а някои оцеляват, не поради, а макар намесата ви! "

Д-р Людмил Лазаров
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР