Символите на България – гербът, знамето, химнът са неприкосновени, а

...
Символите на България – гербът, знамето, химнът са неприкосновени, а
Коментари Харесай

Престъпно отношение към българския флаг в пловдивска община, символ на Съединението

Символите на България – гербът, знамето, химнът са неприкосновени, а тяхното поругаване се санкционира от законодателството у нас.

Читателка на TrafficNews е останала потресена от видяното в град Съединение, когато е предходна преди няколко дни.

„ Отношението, което видях към националния ни трикольор ме втрещи. По стълбовете гордо се веят парцали, а не флагове. Какво самочувствие това ни дава, не знам. Та единствено преди два месеца се честваше Националният ни празник 3 март! Как е възможно честванията на този свят за България ден да е минал под тези парцали с опрощение, а следва и 24 май??? Какво ли самочувствие и мотив за горделивост имат хората от, които зависи най-малко националния ни знак да не е в това положение, което е по стълбовете на град Съединение!”, написа нашата читателка.

От фрагментите, които виждаме – флаговете по стълбовете припомнят, че в миналото са били флагове, в града, в който Васил Левски в миналото е основал революционен комитет.

Според Наказателния кодекс: „ Който по какъвто и да е метод опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с санкция до три хиляди лева”.

С бездействието си локалните управляващи в действителност опетняват и поругават българския байрак, оставен по този метод.

Град Съединение е мощно обвързван с героичните подвизи на нашите предшественици. Името му точно е знак на акта на обединяване на Княжество България с Източна Румелия, само че заветът на голямоконарци, очевидно е останал пропуснат от актуалните управленци.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР