Символична първа копка“ на строително-монтажните дейности на Центъра за високи

...
Символична първа копка“ на строително-монтажните дейности на Центъра за високи
Коментари Харесай

Символична „първа копка“ на строително-монтажните дейности на Центъра за високи постижения в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров

Символична „ първа копка “ на строително-монтажните действия на Центъра за високи достижения в ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “

На събитието участваха Борислава Борисова, заместник-кмет на община Видин; Иво Атанасов, регионален шеф, Ани Арутюнян, заместник-областен шеф, Веселка Асенова, шеф на Регионално ръководство на образованието; представители на фирмата-изпълнител, работодатели и посетители. Директорът на учебното заведение Насенка Димитрова показа плана, като акцентира, че неговата основна цел е обезпечаване на съвременна и високо-технологична материална база, която да дава опция за модерно образование по професионална подготовка на учениците в границите на учебното обучение, отговарящо на публичните трансформации в XXI век и изменящите се условия на пазара на труда.

Училището е едно от общо 28 професионални гимназии, които ще получат статут на Център за високи достижения в професионалното обучение и образование.



„ Професионална гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ е едно от водещите авторитетни образователни заведения в област Видин, желано от възпитаници за продължение на тяхното обучение. Изграждането на Центъра е следващото доказателство в търсенето на благоприятни условия за новаторски модели и тяхното използване в просветителния развой “ - означи в словото си заместник-кметът. От името на доктор Ценков, кмет на Община Видин и от свое име, тя поздрави управлението и педагогическия екип на учебното заведение за извоювания план и пожела триумф в бъдещите действия.

По плана се планува осъществяване на строително-ремонтни работи за преобразяване на учебен учебено-производствен корпус в образователна постройка с съвременно обзаведени и оборудвани кабинети за енергетика, електроника, компютърна техника, цифрова и аналогова схемотехника и други. Предвидени са също обособяването на фитнес център и многофункционална конферентна зала за работа по планове, презентации и видеоконферетнти връзки. В Центъра ще се оферират и краткосрочни квалификации за продължаващо образование на възрастни - безработни и заети лица които да отговорят на потребностите за развиването на бизнеса.

Общата стойност на контракта е в размер на 3462856,70 лева, от които 2 885 713,92 лева безплатна финансова поддръжка по Механизма за възобновяване и резистентност на Европейския съюз и национално съфинансиране на стойност 577 142,78 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР