Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две

...
Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две
Коментари Харесай

Ремонтират по проекти още две училища и една детска градина

Символична първа копка бе направена през днешния ден за ремонт на две учебни заведения и една детска градина във Варна – ОУ „ Стефан Караджа “, на филиала на ОУ „ Константин Арабаджиев “ и на ДГ №1 “Светулка ".

Дейностите са по план " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “ по Оперативна програма " Региони в напредък “, който включва общо 10 плана. Обектите са със 100% безплатна финансова помощ. Целта е увеличение на каузи на обновената и осъвременена общинска просветителна инфраструктура и основаване по-добри условия за образование за деца и младежи.

Проектът на ОУ „ Стефан Караджа “, което за 85-годишната си история не е било ремонтирано главно, планува възстановяване на енергийните характерности на постройката, укрепителни действия, замяна на ВиК съоръжения, рационализация на сградния фонд, основаване на налична среда за хора с увреждания. В ОУ „ Константин Арабаджиев “, което се обитава в 100-годишна постройка, ще се осъществя и градивно подсилване, външно саниране, както и замяна на всички съоръжения, подови настилки и възобновяване на дворното пространство.

Ремонтът на ДГ №1 “Светулка “ включва саниране на постройката, градивно подсилване, възобновяване на дворното пространство, замяна на отопление, вентилация и климатизация, на ВиК, както и ново обзавеждане.

Предвидено е основаване на налична среда за деца със специфични просветителни потребности. На събитията през днешния ден участваха Лилия Христова, шеф на дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна, шефове на учебни заведения, преподаватели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР