Символичен акт, не геройство. Така описва своята спонтанна и рязка

...
Коментари Харесай

Един доцент и унижението на УНСС

" Символичен акт, не мъжество. " Така разказва своята спонтанна и внезапна реакция доцент доктор Мартин Осиковски, теоретичен секретар на катедра " Медии и публични връзки " в Университета по национално и международно стопанство (УНСС). Една привидно общоприета политическа аудиенция - на премиера Бойко Борисов в новия корпус на УНСС, накара Осиковски да се откаже обществено от част от позициите си в образователното заведение и по този начин да изрази своето отвращение.

От една страна Осиковски е единственият глас дотук, осмелил се да уточни, че това което Борисов и партията му вършат преди избори, е да прикриват предизборната си пропаганда зад държавните си постове и това е аморално.

От друга, мястото на което се случи днешната драма - корпусът на УНСС, е толкоз идеална репрезентация на всичко, което е сбъркано с метода, по който държавното управление финансира поръчки, че Борисов като че ли е послушал препоръките на неприятен PR.
Моралът
Да стартираме с първата точка. Според доцента е " позволено един български университет да се трансформира в снимачна площадка за " и той приема това " за обидно във връзка с автономията " на институцията, в която работи, както самичък той написа във Фейсбук.

Пред " Капитал " той поснява: " Това посещаване, което беше осъществено през днешния ден, колкото и да се кривят буквите на закона, колкото и да си измислят различни описания и да се показва като посещаване по отношение на разкриване или разглеждане на постройка, ясно е, че е част от предизборна акция на политическа партия ГЕРБ. Всеки човек, който умее почтено и куражлийски да приказва като мъж в необятния смисъл на думата, знае, че това е част от предизборната акция на Политическа партия ГЕРБ ".

Доц. Осиковски прави значимо конкретизиране - в съответния случай не става въпрос за нарушение на буквата на Закона за висшето обучение или университетския устав. Според него обаче е нарушен духът за закона. " Законът за висшето обучение, университетският устав и коства ми се - тези на университетите из цялата страна, е безапелационен във връзка с това, че политическа активност на територията на университета от страна на университетския състав и научната общественост като цяло не се позволява ", споделя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР