Символът на неповторима грация в котешкото царство се пада на

...
Символът на неповторима грация в котешкото царство се пада на
Коментари Харесай

Грижи при отглеждане на бомбайска котка

Символът на неповторима прелест в котешкото царство се пада на черната пантера - животно с невероятна хубост и царствени придвижвания. Няма по какъв начин човек да не остане запленен от такава панорама и да не пожелае това прелестно животно към себе си.

Това не е невероятно, тъй като съществува порода котки, прекомерно сходни на черната пантера. Става въпрос за породата бомбайска котка, която като се изключи че прилича дребна черна пантера, е и необикновено любвеобилно животно, привързано към всеки член на семейството. Всички, живеещи в къщата, тя възприема като другари и по тази причина грижите при развъждането на подобен домакински любим са доста приятни и могат да се споделят от цялото семейство.

Добрата вест е, че бомбайската котка не е по никакъв начин придирчива и не основава проблеми, не изисква несъразмерни грижи. Има няколко съществени правила, които би трябвало да се съблюдават.

Очите на котката се нуждаят от внимание. Те образуват прекалено доста тайни и по тази причина би трябвало да се почистват постоянно с тампон, пропит с преварена или сребърна вода.

Черната лъскава четина, която е отличителна черна на дребната хубавица, изисква разресване и изчеткване през няколко дни, а в процеса на линеене всеки ден. За задачата са нужни специфичен гребен и четка.

 Бомбайска котка

Да се къпе ли дребната пантера? Отговорът е позитивен, козината им е водоустойчива и може да се мокри по един път месечно. Трябва да се знае, че породата заобикаля водните процедури, което значи че домашният питомец няма да бъде податлив непринудено да влезе във ваната.

Храната на бомбайската котка не е специфична и готовите храни, предлагани в комерсиалната мрежа, са изцяло задоволителни. Естествената храна за котки също е алтернатива, само че наложително изискване е на тази порода да не се дава човешка храна, която ще сътвори съществени стомашни проблеми.

Към грижите за бомбайската котка влиза и един значим детайл - това е обезпечаване на занимания и превозване на времето. Игривата и общителна бомбайска котка има потребност от доста лични играчки, с цел да се не скучае. Като интелигентно животно, тя обича по-сложни игри с лабиринти, както и да се катери. Може да играе доста дълго със стопаните, обича да се заседява в скута на всеки, който е податлив да посвети част от времето си на нея.

Бомбайската котка не се бои от външни хора и посреща всеки клиент по този начин, като че ли идва на персонално посещаване при нея. Гордият собственик постоянно може да се похвали със своя домакински любим от рядка порода, тъй като бомбайските котки не са измежду най-често срещаните.

Ако сте фенове на котки, разгледайте нашите разгласи за котки и открийте своя нов домакински любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР