Симулации със суперкомпютър в Япония са показали, че носенето на

...
Симулации със суперкомпютър в Япония са показали, че носенето на
Коментари Харесай

Суперкомпютър констатира: почти без полза от две маски за разпространението на COVID-19

Симулации със суперкомпютър в Япония са посочили, че носенето на две маски дава лимитирана изгода при блокирането на разпространяването на ковид спрямо една вярно поставена маска, съобщи " Ройтерс ".

Констатациите частично опонират на неотдавнашните рекомендации на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), че две маски са по-добри от една при понижаване на излагането на човек на ковид.
 Антъни Фаучи: И през 2022 година в Съединени американски щати ще би трябвало да носим маски
Антъни Фаучи: И през 2022 година в Съединени американски щати ще би трябвало да носим маски

28 милиона са случаите на коронавирусна зараза в Съединени американски щати

Изследователите са употребявали суперкомпютъра Fugaku, с цел да моделират потока от вирусни частици от хора, носещи разнообразни типове и комбинации от маски съгласно изследване, оповестено от изследователския колос Riken и университета Кобе.

Използването на единична хирургическа маска, направена от нетъкан материал, има 85% успеваемост при блокиране на частици, когато се носи компактно към носа и лицето. Добавянето на полиуретанова маска от горната страна e повишило успеваемостта до единствено 89 % .

Носенето на две нетъкани маски не е потребно , защото въздушното противодействие се натрупва и предизвиква приключване към краищата.
 Тексас споделя довиждане на маските
Тексас споделя довиждане на маските

Решението е на губернатора

" Изпълнението на двойното маскиране просто не прибавя изгода ", пишат откривателите, чийто началник е Макото Цубокура.

Като цяло професионалните маски N95 са най-хубави в отбраната против болест, следвани от нетъкани маски, маски от плат и най-после полиуретанови типове, демонстрира изследването.

По-рано изследователският екип на Riken употребява суперкомпютъра Fugaku, с цел да моделира по какъв начин влажността може да повлияе на вирусна болест и рисковете от зараза във влакове, работни пространства и други среди.

С протичането на пандемията от COVID-19 нарастна научният консенсус, че вирусът се популяризира във въздуха и маските са ефикасни за управление на болестта .
 И Мисисипи анулира възбраната за носене на маски
И Мисисипи анулира възбраната за носене на маски

Решението е губернатора на щата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР