Симптомите на коронавирус са добре известни. Кашлицата, високата температура, хремата,

...
Симптомите на коронавирус са добре известни. Кашлицата, високата температура, хремата,
Коментари Харесай

Ето как да разпознаем симптомите на варианта Делта

Симптомите на ковид са добре известни. Кашлицата, високата температура, хремата, както и загубата на подушване и усет са ясни сигнали за допустима зараза с COVID-19.
Особеността при заразяването с Делта разновидността е, че не се следи загуба на усет и подушване. А и пациентите с изключение на от висока температура страдат най-много от главоболие, хрема и раздразнение в гърлото.
Разликите в признаците на болестта демонстрират какъв брой значимо е и при най-безобидните признаци на простуда да се направи тест.

Колко рисков е Делта разновидността?
Ясно е, че въз основата на десетките разновидности разновидността Делта се популяризира по-бързо от всяка друга вариация на ковид. Един възпален заразява приблизително 6-7 души, в случай, че те нямат имунизационна отбрана. С други думи, заплахата от болест с Делта е двойно по-висока, в сравнение с при първичния вид на вируса. Същевременно английски изследвания демонстрират, че Делта се понася с 40-60% по-леко от също толкоз нападателната разновидност Алфа от Англия.
Вариантът Делта обаче има характерности, които му разрешават да заобиколи антителата, основани след имунизация. Затова Делта се популяризира и в страни, в които огромни елементи от популацията към този момент са имунизирани най-малко по един път.
Досегашните данни демонстрират, че единствено изцяло ваксинираните могат да се усещат значително сигурни във връзка с Делта. Както сочат проучванията, във Англия една трета от хората, които са се заразили с Делта, към този момент са били получили първата доза от имунизацията. Институтът "Роберт Кох " показва, че имунизациите, които са позволени в Германия, подсигуряват отбрана против Делта, само че едвам след цялостна имунизация.
А дали болестта при болест с Делта протича по-тежко, към този момент е рано да се каже. Във Англия да вземем за пример броят на пациентите, които се е наложило да бъдат признати в болница, се е оказал два пъти по-висок, в сравнение с при засегнатите от първичния вид на вируса. Но както се акцентира - роля са изиграли съпътстващите болести на пациентите. Няма данни и за директно нарастване на смъртността.

Откъде идва Делта разновидността?
В най-общ проект се приказва за четири съществени разновидността на ковид, наречени с първите четири букви от гръцката писменост.
Вариантът Алфа (B1.1.7) първо бе открит във Англия, Бета (B.1.351) - в Южна Африка, Гама – в Бразилия (P.1.). Мутацията Делта (B.1.617.2) бе записана за първи път напролет на тази година в Индия, където се популяризира всеобщо. В Германия сега на нея се дължат 15% от новите случаи.
По този мотив от Института "Роберт Кох " предвиждат, че Делта ще измести преобладаващия към този момент вид Алфа. Именно такава е обстановката във Англия, където към този момент 90% от инфекциите са с Делта. А от Индия към този момент идват сведения за нов вид на ковид, наименуван Делта плюс. Той имал спомагателна разновидност, която го прави още по-агресивен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР