Симоновският районен съд на Москва в четвъртък уважи жалбата на

...
Симоновският районен съд на Москва в четвъртък уважи жалбата на
Коментари Харесай

Пратиха в затвора сътрудничка на Навални ... задочно

Симоновският областен съд на Москва в четвъртък почете жалбата на столичния отдел на Федералната работа за изпъление на наказванията (ФСИН) и размени присъдата на някогашната адвокатка на Фонда за битка с корупцията (ФБК) (който е приет за екстремистка организация в Руската федерация) Любов Собол с ефикасна присъда в колония по обвиняване нарушение на санитарните правила, предава ТАСС.

" Съдът почете жалбата на Наказателния инспекторат на ФСИН в Москва и размени наказването на Любов Собол, преди този момент наказана по член 236 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Нарушение на санитарните и епидемиологични правила " ), от ограничение на свободата в отнемане от независимост ", сподели съдът.

Според юрист Владимир Воронин срокът на присъдата се пресмята от датата на решението за подмяна на наказването. Така наказаната ще би трябвало да прекара в колонията пет месеца и 26 дни .

На 3 август 2021 година Преображенският съд в Москва в нарушение на санитарните правила по време на забранен протест през януари предходната година. Тя бе наказана на 1,5 години отнемане от независимост. Според правосъдното решение в интервала от 22:00 до 06:00 часа на Собол беше неразрешено да напуща местоживеенето си, да сменя непрекъснатото си местоживеене без предупреждение, както и да посещава места, където се организират всеобщи и други събития. Освен това й беше неразрешено да пътува отвън Москва и района без единодушието на профилирана държавна организация. Но скоро след оповестяването на присъдата Собол напусна Русия. Тя е оповестена за търсене.

През юни и забрани на сподвижниците му да се кандидатират. 33-годишната Собол е основна фигура в ново потомство от опозиционни политици и планираше да се кандидатира за народен представител, само че поради оповестяването на ФБК за екстремистка организация тя не бе позволена до изборите.

Самият Алексей Навални също се намира в пандиза. През февруари предходната година дейно по дело за машинация, което той назова " скалъпено и политическо ". Той излежава присъдата си в наказателна колония в Покров, близо до Москва.

На 22 март Навални по друго дело за машинация и засегнатост на арбитър и го глобиха 1,2 милиона рубли (25 800 лв). Тази присъда предстои на обжалване.
 Навални за Буча: Не можете и да си визиите чудовището на лъжата в ефира
Навални за Буча: Не можете и да си визиите чудовището на лъжата в ефира

Визира версиите по формалните канали на Руската федерация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР