Симона Радева от столичното Първо районно управление, за която се

...
Симона Радева от столичното Първо районно управление, за която се
Коментари Харесай

Полицаи от 4-то РУ занесли стълба на Георги Семерджиев, за да влезе в апартамента си след катастрофата

Симона Радева от столичното Първо районно ръководство, за която се допуска, че е била дружно с Георги Семерджиев по време на злополуката, му е осигурявала " полицейски чадър ", предава Българска национална телевизия.

Тя е пътувала и различен път с него, с цел да не се стига до инспекции от полицейски патрули.

По време на разпита ѝ Радева е разказала, че след злополуката служители на реда от 4-то Районно ръководство са отишли до автомивката на Семерджиев, откъдето са взели стълба и са я занесли до жилището в " Лозенец ", където е живеел.

С помощта на тази стълба Семерджиев се е прибрал през прозореца, защото няма ключове. Те били изпаднали при злополуката и са открити от проверяващите по време на огледа.



Все по-смущаващи детайлности стават известни към случая с тежката злополука, която лиши живота на две девойки на централно столично кръстовище. Как той е карал 17 години без брошура, залавян е над 50 пъти поради нарушавания и най-скандалното - пособия ли му е полицайка да се укрие?

Прокуратурата повдигна обвинявания на Георги Семерджиев. Премиерът в оставка и управлението на Министерство на вътрешните работи оповестиха детайлности по случая. На мястото на злополуката за втора поредна вечер има цивилен митинг. А в националното разследване се разпитват съпричастните към закононарушението

Всеки час нескрито излизат нови разкрития и детайлности. Бе доказано, че полицайка е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие - нейното име е Симона Радева. Не е ясно дали тя е била дамата до него в колата. Не е доказано и какъв брой души е имало в автомобила. Националното разследване сега разпитва Симона Радева, която е била доведена наложително.

Тя е имала връзка със Семерджиев и го е допускала до секретна информация от службата си. Когато не е била на работа, е оставяла радиостанцията си и по този начин той е можел да подслушва работата на полицейските чиновници.

" Да, тя е служителка в едно от районните ръководства в столицата. Оказа се, че тя е имала връзки със Семерджиев - какви са тъкмо, следва да се посочи в хода на следствието - ние ще установим какви са нейните връзки в тази посока, тъй като Вие знаете добре, че там са открити такива предмети, които са признак на служителите на реда - синя лампа, палка. Едва ли има съображение в колата на този човек да има такива предмети, които са употребяват само и единствено от служителите на реда ", разяснява вътрешният министър Бойко Рашков.

От своя страна министър председателят в оставка Кирил Петков съобщи, че от през днешния ден ръководещите афишират война на всички рецидивисти зад кормилото.

" Особено тези, които карат под въздействието на наркотични субстанции. От довечера стартира огромна национална акция против шофиране под въздействието на наркотични субстанции. Трагедията от през вчерашния ден, сходно на нещастието с Милен Цветков, се дължи на използването на опиати и шофиране в нетрезво положение ", съобщи той.

Тази заран престъпно проявеният още не беше тестван за алкохол и опиати - чакаше се позволение от съда. Стана ясно, че и някогашният футболист е продавал опиати в Студентски град. Тази заран на чуване в Столичния общински съвет шефът на столичната " Пътна полиция " сподели, че той е хващан шест пъти без брошура има отнети 80 точки и е систематичен наркоман

Ние бяхме извикани за подпомагане наш автопатрул и той установи, че лидера е използвал упойващи субстанции - спряхме го, съставили сме нужните документи и сме си свършили работа по линия на пътна полиция. Нямам информация след този миг. С течение на годините същия лидер неведнъж е спиран и е проверяван, глобен за това, че ръководи без СУМПС.

По-късно, на брифинга в Министерски съвет Тенев посочи:

" Първо желая да изкажа съболезнования за околните на починалите две девойки. Не съм изискал пари от общината - споделих в случай че имат опция да ни оказват помощ и да ни спомагат да сложим малко повече камери на главните булеварди - там където има доста ПТП. По линия на гаранционния фонд на Министерство на регионалното развитие министерството е осигурило и има социална поръчка за 200 стационарни камери, които ще бъдат сложени. На нас също ще бъдат разпределени такива камери на територията на столицата. СОС дадоха обещание и те да ни оказват помощ да имаме малко повече камери, което е добър отзив за повече сигурност по улицата на София ".

Майката на Георги Семерджиев - Марияна, сподели, че доста съжалява и е извънредно смутена за случилото се.

" Не съм отгледала палач. Гледала съм го с обич и не е бил лишен от нищо и е едно доста положително създание, само че очевидно е имал проблеми, с цел да посегне към такива неща. Много сме смутени. Съжаляваме за загубата на тези дечица. И просто нямам думи да Ви опиша всичко ".

Днес още веднъж е разгласен митинг на мястото на злополуката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР