Симитли. Лекция под надслов Животът е с предимство“ беше изнесена

...
Симитли. Лекция под надслов Животът е с предимство“ беше изнесена
Коментари Харесай

Лекция под надслов „Животът е с предимство“ беше изнесена от Вилимир Александров и Таня Маринска в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли

Симитли. Лекция под надпис „ Животът е с преимущество “ беше изнесена от Вилимир Александров и Таня Маринска в СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Симитли. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от Общината. Двамата млади запалянковци се срещнаха с възпитаници от 10-и и 11-и клас, пред които премиерно показаха вдъхновяваща режисьорска продукция.

Идеята бе да се дискутира свободно с младежите за полезността на живота и за заплахата, която крие едно безразсъдно държание. Гостите срещнаха учениците с забавни обстоятелства и статистики, свързани с жертвите на пътя след приложимост на алкохол или безразсъдно шофиране. Дискусията прерасна в дискусия за полезностите, образованието и ролята на учебното заведение в израстването и образуването на личността.

Представяйки своя авторски взор за почтените жертви на пътя, Таня Маринска показа с учениците, че изборът ѝ да гостува в СУ„ Св. св. Кирил и Методий ” – град Симитли, не е инцидентен. С особена горделивост тя описа, че е ученик на гимназията и за нея е привилегия и чест да се върне тук като съзнателен и съумял младеж. Това влияе извънредно на младежите и те обсипаха гостите си с въпроси и споделени отзиви. И всички се сплотиха към концепцията, че животът е единствено един, че би трябвало да сме виновни и рационални, че би трябвало да мислим и за себе си, и за другия.

Срещата мина извънредно прочувствено и с обещанието, че това е единствено началото. Най-младият в локалния парламент – Вилимир Александров, също ученик на учебното заведение, увери учениците, че срещите ще продължат и могат да бъдат дискутирани тематики, препоръчани от самите тях.

В навечерието на най-светлите празници това събитие е добър образец за добра процедура и мисъл за бъдещето, тъй като „ Животът е с преимущество “.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР