Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси ще дойдат в Пазарджик и

...
Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси ще дойдат в Пазарджик и
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси идват в Пазарджик

Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси ще дойдат в Пазарджик и ще гостуват на Профилирана гимназия „ Иван Аксаков ”. Екс-министър ръководителят и цар на България и някогашният външен министър ще се включат в символичното преподписване на Договора за присъединение на Република България към Европейския съюз.

Двамата са приели поканата на младшите посланици на Европейския парламент от гимназията, които са подготвили за тях и специфична стратегия. Гостите ще посетят единствената в област Пазарджик Ученическа музейна колекция, ще видят табло с съществени човешки права, Коридор Европа и зала „ Европа ” в образователното заведение. Предвидено е и да беседват на чаша чай с колектива на „ Аксаков ”.

Гости на самодейността ще бъдат регионалният шеф на област Пазарджик Стефан Мирев, кметът Тодор Попов, началникът на просветителния инспекторат Валя Кайтазова, шефове на учебни заведения и възпитаници от града.  

Договорът от Люксембург, подписан на 25 април 2005 година, към този момент е преписан от младшите посланици на Екологичен потенциал и ще бъде преподписан в Профилирана гимназия „ Иван Сергеевич Аксаков ” – Пазарджик, дружно със Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси.

Инициативата е част от Програмата „ Училище дипломат на Европейския парламент ” на Информационното бюро на Екологичен потенциал в България. През септември Профилирана гимназия „ Иван С. Аксаков ” бе определена измежду 140 учебни заведения от цялата страната и стана едно от 30-те Училища посланици на Европейския парламент в България.

Учениците младши посланици от учебното заведение са определени от съучениците си посредством директни училищен избори, по разпоредбите на Изборния кодекс. Проведените досега начинания и разяснителни акции от учениците подредиха гимназията в топ четири на учебните заведения посланици на Екологичен потенциал в страната все още, след направените междинни оценки на осъществяването на дейностите по Програмата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР