Симеон Кръстев - художникът, нарисувал станалата обект на голяма обществена

...
Симеон Кръстев - художникът, нарисувал станалата обект на голяма обществена
Коментари Харесай

Художникът, нарисувал Борисов и Вучич: Хейтъри, не съществувате за мен

Симеон Кръстев - художникът, нарисувал станалата обект на огромна социална полемика картина с Бойко Борисов и Александър Вучич, отвърна на огъня, с който от дни го обстрелват мнозина.

Платното, изобразяващо българският министър председател и сръбския президент на ревизия на газопровода " Балкански поток ", бе харизано от Борисов на Вучич предходната седмица.

Веднага след експлоадирането на арт абсурда, Кръстев беше извънредно внезапен: " Гнусни злобари, може да пишете каквото си желаете, не ви чета! Не съществувате! ", написа той във фейсбука си.


Няколко дни по-късно пусна следващ пост по тематиката: " Много хора търсят карфицата в моето око, а не виждат гредата в своето. А на моралистите, които ме поучават да се покрия, да се сниша, до момента в който отмине бурята, ще кажа - няма да стане! Аз си създавам, работя по други поръчки и ще поставям мои картини където си желая и когато си желая! А на зложелателите и моралистите поисквам да се пазят, тъй като злобата докарва инфарктни положения! Да сте живи и здрави! ".

Той разгласява и серия свои портрети, измежду които на столичната кметица Йорданка Фандъкова, Яворов, Стоичков, Гунди, дядо Добри и други " за сътрудниците, които пишат, че съм негодник ".

 Снимки: Facebook страница на Симеон Кръстев
Кръстев добави, че поръчката за " най-известната картина в България " била предоставена от компанията, която строи " Балкански поток ". От компанията са се обърнали към 30 художници и всички те предложили свои работи.

Кръстев е направил три картини, една от които е определена да отиде като подарък за сръбския президент. Готви се и галерия в НИМ с останалите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР