Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на

...
Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на
Коментари Харесай

Силвия Георгиева е новият директор на Сдружението на общините

Силвия Георгиева е новият изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), осведомиха от организацията.

Тя встъпи в служба от 1 януари 2018 година, откакто бе определена с конкурс през декември 2017 година До момента Силвия Георгиева бе шеф на комерсиалното сдружение " Актив " на НСОРБ.

Сред целите й са действително въвеждане на електронните услуги в общините и новата методика за пресмятане на такса битови боклуци . Георгиева желае да работи за развиването на съвременни общини, със сигурна, чиста и зелена среда, мощна локална стопанска система и обществено обективни общности, където всеки човек има значение.

От Сдружението твърдят, че ще продължат да водят непрекъснат разговор с държавното управление и Народното събрание за действителна децентрализация на държавното ръководство. Стремежът е да бъдат предоставяни обществените услуги на локално равнище.

Силвия Георгиева е приключила Софийския университет " Свети Климент Охридски " със специалности " Политически науки " и " Европейска обществена администрация ", с профил " Местна власт и ръководство ".

Тя има следдипломна подготовка " Лидерство и локална народна власт " от Централноевропейския университет в Будапеща, както и специализации по ръководство на планове с европейско финансиране от България, Белгия и Гърция .

Георгиева има над 15 годишен опит в локалното самоуправление - като общински консултант в мандат 2003 - 2017 и шеф на НСОРБ - Актив ЕООД (консултантска компания на НСОРБ) от основаването й през 2006 година до момента. Притежава и петгодишен опит в ръководство на неправителствена организация като изпълнителен шеф на Фондация " Свиленград 2000 ", тя е на 43 години, омъжена, с едно дете.

Припомняме, досегашният изпълнителен шеф на НСОРБ беше Гинка Чавдарова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР