Силви Вартан направи дарение за неонатологичното отделение на болница Пловдив.

...
Силви Вартан направи дарение за неонатологичното отделение на болница Пловдив.
Коментари Харесай

Фондацията на Силви Вартан с дарение за болница в Пловдив

Силви Вартан направи подаяние за неонатологичното поделение на болница „ Пловдив ". Фондацията на естрадната звезда с български генезис даде две реанимационни маси за потребностите на недоносените бебета. Близо 1 200 деца годишно минават през отделението, което поема интензивни случаи на бебета от цялата пловдивска област.

Дарените реанимационни маси са от най-голям софтуерен клас и даже се постанова някои от сестрите да бъдат особено обучавани за работа с тях.

доктор Диана Аргирова, шеф поделение по неонатология: Изключително значими за нашата ежедневна работа, защото с тях бързо, комфортно, безвредно се реанимират деца, когато имат нужда от това още в родилна зала или тук в отделението.
Стойността на дарението надвишава 56 000 лв., събрани от специфични изяви на Силви Вартан, откакто тя прекрати дейна концертна активност. От новата инсталация към този момент се употребява 4-месечният Гошко, който постъпва в отделението в доста тежко положение и с тегло едвам 1 кг и 200 грама.
доктор Диана Аргирова: Това е оцеляващият Гошко. Това дете е доста страдало. То е едно от децата, които са непотърсени от родителите си.
Родителите на 10-дневния Симеон пък идват в болничното заведение всеки ден, с цел да видят по какъв начин е и да не губят връзката си с него.

Преди шест години Силви Вартан подари на същото поделение фотолампа, която и до през днешния ден се употребява за лекуване на жълтеница при новородените.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР