Silvergate Capital Corp отчете рязък спад на свързаните с крипто

...
Silvergate Capital Corp отчете рязък спад на свързаните с крипто
Коментари Харесай

Свързаната с крипто Silvergate отчита масови тегления от клиенти

Silvergate Capital Corp регистрира внезапен спад на обвързваните с крипто депозити през четвъртото тримесечие, оповестява Reuters. Инвеститорите, изплашени от колапса на една от най-големите криптоборси в промишлеността, FTX, изтеглиха над 8 милиарда $ в последните месеци на годината. А това бягство срина акциите на компанията с 46%.

Криптофокусираната банка също по този начин сподели, че ще редуцира работната си мощ с 40%, или към 200 чиновници, защото се пробва да овладее разноските на фона на задълбочаващия се спад в промишлеността.

Ужасният прелиминарен финансов отчет разкри степента на влияние, което оказа краха на FTX върху промишлеността на цифровите активи. Криптоборсата разгласи банкрут през ноември, откакто не съумя да покрие всеобщите тегления от клиенти, с в следствие следствието откри голям брой злоупотреби с парите на клиентите от страна на притежателя ѝ Сам Банкман-Фрийд.

Silvergate съобщи по-рано, че няма неизплатени заеми или вложения във FTX, само че акциите му са изгубили 69% от цената си след срутва на борсата, което провокира бурна ликвидация на крипто.

Намираме се в интервал на „ първо стреляйте, задавайте въпроси по-късно “ за всевъзможни неприятни вести, свързани с крипто и обвързваните с крипто бизнеси “, сподели Томас Хейс, ръководител и ръководещ член на капиталовата компания Great Hill Capital.

„ Очакваме тази кланица да продължи известно време, защото няма метод да оценим главния актив. “

Повишаването на лихвените проценти също смаза промишлеността предходната година, която загуби повече от трилион $ от цената си.

Забавяйки разширението на своя бизнес, основаната в Ла Джола, Калифорния Silvergate също забавя стартирането на основано на блокчейн решение за заплащане.

Това ще коства такса за амортизация от 196 милиона $ през четвъртото тримесечие на активи, закупени от Diem Group, подкрепяна от Meta Platforms Inc, за начинанието за платежни решения.

Общите депозити от клиенти на цифрови активи понижиха до 3.8 милиарда $ в края на декември по отношение на септември. Компанията продаде дългови скъпи бумаги за 5.2 милиарда $ на загуба от 718 милиона $ през четвъртото тримесечие, с цел да поддържа ликвидност.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинSilvergate крипто вложители FTX криптоборса криптоиндустрия ПоследниНай-четениКомпании 36 Свързаната с крипто Silvergate регистрира всеобщи тегления от клиенти Политика 204 Меморандумът с Gemcorp: Много нарушавания и неразбираеми дейности Хай-тек 184 Български спътник полетя в космоса с първата задача на SpaceX за 2023-а Бюджет и финанси 156 Вносът на Германия падна доста повече от предстоящото Компании 8500 Защо Tesla и Apple затъват поради Китай Личности 7718 Дейвид Бекъм гради фешън империя и става още по-богат Лични финанси 5624 Търговците в Хърватия всеобщо закръглят цените в евро нагоре Пазари 3617 Защо 2023-а може да се окаже година на невиждани върхове за златото Всички вести <
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР