Силното представяне на Red Bull Racing доведе до намаляване на

...
Силното представяне на Red Bull Racing доведе до намаляване на
Коментари Харесай

Формула 1: Red Bull Racing Honda намалява разликата в шампионата на конструкторите в Катар

Силното показване на Red Bull Racing докара до понижаване на разликата в шампионата на конструкторите в Гран при на Катар, защото Макс Верстапен направи брилянтно съревнование след наказване.

След дълго следствие на квалификациите, стюардите взеха решение да дадат на Макс наказване за старт от пет места обратно на решетката, за неспазване на жълтите флагове в края на Q3. Това стана, откакто признаха, че са „ съпричастни “ към обстановката след комплициране, когато става дума за известия от надпреварата. Така Верстапен слезе на седмо място в решетката. Подобно наказване имаше и Валтери Ботас, въпреки и с три места обратно. Затова пък Пиер Гасли излезе на първия ред.

Когато светлините угаснаха, Пиер се задържа втори в завой 1, само че падна на трети при втория, до момента в който Макс направи замайващ старт. Той бе 4-и още на първия завой. Преминаването на Фернандо Алонсо принуди Верстапен да направи отбранителни дейности и да му попречи да стигне до 3-о място. Той изпревари Гасли в края на третата обиколка и Alpine на Алонсо обиколка по-късно, с цел да стане втори.

Серхио направи също толкоз добър старт, с цел да скочи от 11-о на 9-о място в първата обиколка, до момента в който Юки Цунода остана осми, преди Серхио Перес да го изпревари в завой 4. След това мексиканският водач продължи напред, като нападна Карлос Сайнц в завой 1, преди да употребява DRS, с цел да задмине Естебан Окон за 6-о място при започване на деветата обиколка.

В същото време двойката на Scuderia AlphaTauri стартира да се бори с гумата с мека примес. Цунода загуби две позиции и направи първия си питстоп за среднмеки в края на деветата обиколка. Пиер Гасли го последва четири обиколки по-късно, откакто самият той загуби още две позиции, в това число една от Перес. Но това означаваше, че и двамата са били в трафик на писта, на която е мъчно да се изпревари.

В 16-та обиколка Серхио Перес изпревари Ландо Норис за четвърто място тъкмо преди Верстапен да влезе в бокса обиколка по-късно за първи път, с цел да постави средномеки гуми. Серхио го последва в две обиколки по-късно. Верстапен отново бе втори, а Перес трябваше да изпреварва.

Впечатляващата борба с Шарл Льоклер, оказа помощ на Перес да стане 5-и. След това той още веднъж се бори с Фернандо Алонсо за 4-и, като съумя да направи хода, откакто мина от колело до колело през завой 1 и завой 2.

След пукането на гума от Валтери Ботас в 33-та обиколка, множеството тимове взеха решение да не се пробват да ползват тактика на едно прекъсване. Пилотите на AlphaTauri стопираха в 35 и 36 обиколка, като Гасли беше първи, а след него – Цунода.

След това и Верстапени Перес направиха втори питстоп в обиколка 41, а Макс резервира второто място. Перес стана 7-и и трябваше да си пробива път към подиума. Задмина Ланс Строл за 6-о място в оставащите 11 обиколки и по-късно обиколи Естебан Окон при завой 1 за 5-о място. Преди да стане 4-и, Норис спря. За страдание закъснялата виртуална кола за сигурност попречи на по-нататъшен прогрес и Серхио остана надалеч от третото място. Все отново добави 12 т. към резултата на тима.

Макс направи най-бързата обиколка тъкмо преди интервала на VSC и направи пит-стоп за меки по време на жълтия интервал. Така добави спомагателната точка в последната си обиколка, с цел да приключи отличното възобновяване с 19 точки, запазвайки преднината си в шампионата на водачите. Спечелените 31 точки от Red Bull Racing, доведоха тима до пет точки разлика от водачите в класирането на конструкторите.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР