Силно земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер е

...
Силно земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер е
Коментари Харесай

Силно земетресение удари край гръцкия остров Родос

Силно земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер е станало в морето покрай крайбрежието на Южно Егейско море и единствено на 16 километра от гръцкия остров Родос.

Трусът е регистриран през днешния ден в 6.27 часа сутринта. Земетресението е било на плитка дълбочина от 63 км и е било усетено в целия регион. Именно поради тази плитка дълбочина, трусът се е усетил по-силно покрай епицентъра, в сравнение с по-дълбоко земетресение с сходен магнитуд.

Само в профилирания уебсайт volcanodiscovery.com e докладвано от над 60 души.

По предварителни данни и на Германския проучвателен център за геонауки (GFZ) трусът е бил на умерено дребна дълбочина от 31 км. Точната големина, епицентърът и дълбочината на земетресението може да бъдат преразгледани през идващите няколко часа или минути, до момента в който сеизмолозите преглеждат данните и уточняват своите калкулации или когато други организации разгласяват своя отчет. 

Въз основа на предварителните сеизмични данни земетресението не би трябвало да аргументи обилни вреди, само че евентуално е било усетено от доста хора като лека осцилация в региона на епицентъра. 

Слаби земетресения може да са били усетени в Родос с население 56 100 души, ситуиран на 26 км от епицентъра, във Фалираки с население 6 000, в Ялисос с население 11 300, в Афанту с население 5 600 души, в Саригерме с население от 16 000, Даламан с население 19 300, Мармарис с население 33 700. 

Друг град наоколо до епицентъра, където земетресението може да е било усетено като доста едва разклащане, евентуално е Мугла с население от 92 300 души, ситуиран на 94 км от епицентъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР