Силно запрашен въздух стресна пътуващите по пътя Дупница-София. Непрогледният прах

...
Силно запрашен въздух стресна пътуващите по пътя Дупница-София. Непрогледният прах
Коментари Харесай

Силно запрашен въздух стресна пътуващите по пътя Дупница-София

Силно запрашен въздух стресна пътуващите по пътя Дупница-София. Непрогледният прахуляк е в региона на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “. Сутринта Маргарита Иванова потегля на път с щерка си и внука си. Изведнъж през отворените прозорци на колата навлиза зноен аромат.

„ Задуших се. Днес минавах два пъти по този път – в 10 ч. и в 11 ч. В 10 часа облакът беше значителен и се усещаше миризма, задушливост, драскане леко по гърлото, само че на връщане, самият огромният облак се беше разнесъл над цялото поле и затворих прозорците на колата, сложих си маската и все пак доста мъчно дишах “, съобщи Маргарита Иванова.

Дъщеря й и внукът й също се почувствали зле.

По обед Христина пътува по автомагистралата.

„ Аз карах по автомагистралата и отдалече видях доста дим. Първоначално помислих, че може би е пожар, само че когато се приближих ми се струваше, че повече е от ТЕЦ-а, тъй като беше доста мръсно, доста като кафяв прахуляк ужасно доста “, показа Христина Александрова.

От Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ обявиха за bTV, че не са изгаряли боклуци, а централата работи по разпоредбите. Свързаха запрашаването с въглищния прахуляк в склада, с горещото време и мощния на моменти вятър. Регионалната екоинспекция стартира замерване дали концентрацията на фини прахови частици е в нормата, само че резултати през днешния ден не бяха обявени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР