Силно вярвам, че в българския парламент има достатъчно отговорни депутати,

...
Силно вярвам, че в българския парламент има достатъчно отговорни депутати,
Коментари Харесай

Василев: Обмисля се немски митничари да помагат в работата на „Капитан Андреево”

„ Силно имам вяра, че в българския парламент има задоволително виновни депутати, с цел да се одобри актуализация на бюджета, която е рационална и работи в интерес на българските жители ”. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на брифинг с немския му сътрудник Кристиан Линднер.

Законът за актуализация на Бюджет 2022 влиза на следващия ден за първо гласоподаване в пленарната зала.

„ Миналата година беше призната актуализация, която оказа помощ и на бизнеса, и на жителите, и съумяха да се усилят и пенсиите. В момента сме в сходен сюжети. Силно се надявам, че ще се намерят задоволително рационални депутати, които да се грижат за това, което е най-хубаво за България ”, акцентира финансист номер 1.

 Кристиан Линднер и Асен Василев БГНЕС

По време на конференцията, стана ясно, че Асен Василев и Кристиан Линднер са разискали опцията немски митничари да дойдат у нас, с цел да подкрепят работата на пункта на " Капитан Андреево ".

" Това е външна граница на Европейски Съюз и ние, дружно с немските сътрудници, обследваме опция по какъв начин да създадем контрола на тази граница оптимално най-сигурен, тъй че да подсигуряваме, че европейската граница е изцяло предпазена ", съобщи българският вицепремиер.

Двамата министри са разговаряли и за готовността на България да се причисли към еврозоната на 1 януари 2024г. и поддръжката на Германия в тази посока.
 

 Кристиан Линднер и Асен Василев БГНЕС

" Оценявам извънредно високо напъните на България като сътрудник. Тук сме, с цел да подкрепим България. Поздравяваме я за стабилността на държавните финанси, което е ентусиазъм за нас. По отношение на външния и държавния дълг е извънредно впечатляващо постигнатото от България във връзка с финансовата непоклатимост. Можем единствено да се учим от българския опит и от използването на Плана за възобновяване и резистентност ", посочи Кристиан Линднер.

Асен Василев разкри от своя страна, че сега, като част от общоевропейска платформа за Югоизточна Европа, се работи по общ контракт сред Гърция, България, Румъния и Украйна за общо количество над 10 милиарда кубически метра газ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР