„Силно сме притеснени от незаконните политически арести, които са се

...
„Силно сме притеснени от незаконните политически арести, които са се
Коментари Харесай

Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез: Притеснени сме от политическите арести на членове на ГЕРБ. Европа вижда и чува какво се случва в България

„ Силно сме обезпокоени от противозаконните политически арести, които са се случвали с членове на ГЕРБ по време на предизборната акция в България. Ще продължим да следим още по-отблизо какво се случва в България във връзка с спазването на политическите права на жителите и върховенството на закона “. Това съобщи генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез по време на среща с деятели на ГЕРБ - Кърджали, които го осведомиха по какъв начин са осъдили Министерство на вътрешните работи за противозаконното им и показно задържане по време на предизборната акция за Народно заседание през лятото.

В срещата участваха още ръководителят на 44-тото Народно заседание и член на ИК на ГЕРБ Цвета Караянчева и българските евродепутати Андрей Ковачев, Асим Адемов, Ева Майдел и Александър Йорданов.

Според Антонио Лопез е неприемливо европейски жители да бъдат арестувани по указания на министъра на вътрешните работи, а по-късно да бъдат освободени без никакви пояснения и без да им бъдат повдигани обвинявания. „ Европа вижда и чува какво се случва в България. Ще следим обстановката доста от близко, до момента в който не получим пояснения какво се е случвало с нашите сътрудници от ГЕРБ. ЕНП е най-голямата партия в Европарламента и няма да остави тази тематика без последици.

Тези противозаконни и политически арести ще са един от случаите, които ще сложим за разглеждане идващия път, когато приказваме за върховенството на закона в България “, разяснява още генералният секретар на ЕНП.

Той бе безапелационен, че сходни дейности са неприемливи за което и да е държавно управление в Европейски Съюз. Лопез изрази страдание и че партии от фамилията на ЕНП вземат участие в ръководството на България, което е разрешавало да се случват сходни похищения против правата на жителите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР