Силно се представиха водните грации на варненския Аква спорт на

...
Силно се представиха водните грации на варненския Аква спорт на
Коментари Харесай

Водни грации от Варна със силно представяне на европейско

Силно се показаха водните грации на варненския „ Аква спорт ” на европейското по синхронно плуване за девойки в Тампере, Финландия. В шампионата участваха състезателки от 29 страни.

Българкият народен тим, воден от треньорката на „ Аква спорт ” Галина Георгиева, бе в състав: Александра Атанасова, Далия Пенкова, Ния Атанасова, Ния Костадинова, Никол Атанасова, Кристияна Керимова, Йоанна Кирчева, Десислава Любомирова, Яна Митева и Саша Митева – всички те състезателки на „ Аква спорт “.



За първи път в историята на спорта бе въведена техническа стратегия при солата, дуетите и ансамблите, и се раздаваха медали във всяка една от дисциплинете – фигури, техническо соло, дует и отбор, волно соло, дует и отбор и комбинирана стратегия.

Варненки бяха едни от дребното на шампионата, които участваха във всяка една от посочените дисциплини и записаха по-добри класирания от миналогодишното европейско състезание, изключително при солото и дуета.



Изключително мощно показване направи  Александра Атанасова. Тя се класира 12-та на фигури от 69 състезателки и 14-та на двете сола и двата дуета дружно с Далия Пенкова, преборвайки конкуренцията на състезателки от 10 страни - Сан Марино, Лихтенщайн, Хърватия, Турция, Португалия, Финландия, Швеция, Сърбия, Грузия и Малта.



Комбинираната ни стратегия зае 10-о място, само че остана чувството на недооцененост. След ансамбловите дисциплини в коридорите пък се разясняваше, че това не е действителното класиране при ансамблите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР