Силно с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер е регистрирано

...
Силно с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер е регистрирано
Коментари Харесай

Силно земетресение разлюля японските острови Рюкю

Силно с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер е записано от Геоложката работа на Съединени американски щати и от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център югоизточно от островите Рюкю, Япония. То е станало в 15:45 централно гринуичко време. Епицентърът му се намира на към 186 км от град Хирара, ситуиран на един от островите, съобщи БГНЕС.

Наха, най-близкият огромен японски град с население над 300 000 души, е ситуиран още по-далеч - на 312 километра южно от епицентъра.
 Силен трус разклати Централна Турция Силен трус разклати Централна Турция
Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер разклати турската провинция Коня, оповестяват локални осведомителни организации. Епицентърът на труса е...

В същото време американската система за предизвестие за цунами не е издала предизвестие или рекомендация за непосредствена опасност от цунами, обвързвана със земетресението. Европейската и американската система за наблюдаване дадоха спорни оценки за това какъв брой надълбоко е огнището на земетресението. Докато EMSC го прави оценка на едвам 2 километра, USGS твърди, че то е на 6 благи под морското ниво, или на към 10 километра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР