Силно противоречивата перспектива за използване на т. нар. еврооблигации за

...
Силно противоречивата перспектива за използване на т. нар. еврооблигации за
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС ще обсъдят нарушаването на табуто за отбранителните облигации на срещата на върха в Брюксел

Силно спорната вероятност за потребление на така наречен еврооблигации за финансиране на напъните за увеличение на отбранителния потенциал на Европейски Съюз ще бъде показана на срещата на 27-те водачи на блока в Брюксел в четвъртък.

Това се преглежда като първи опит да се тества апетита на държавите-членки на Европейски Съюз за взаимно издаване на дълг, с цел да се поддържа отбранителната промишленост на блока, до момента в който войната бушува на източния му фланг.

Макар и разногласен, френският президент Еманюел Макрон и естонският министър председател Кая Калас поддържаха концепцията в предишното. На срещата на върха през февруари Калас предложи облигациите да възлизат на общо 100 милиарда евро.

Но табуто за издаване на общ дълг на Европейски Съюз за въоръжени държави-членки ще бъде мъчно да се отхвърли, защото по-икономичните са по-икономични столиците са мощно скептични към този ход.

Висш посланик от северна страна от Европейски Съюз, говорейки при изискване за анонимност, сподели, че те се двоумят да обм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР