Силно осъждаме насилствените действия срещу бразилските демократични институции. Това написаха

...
Силно осъждаме насилствените действия срещу бразилските демократични институции. Това написаха
Коментари Харесай

Бългаия осъди погромите срещу институции в Бразилия

Силно осъждаме насилствените дейности против бразилските демократични институции. Това написаха в своя позиция от Министерството на външните работи (МВнР) на формалната си страница в туитър.

От ведомството пишат още, че показват твърда поддръжка за президента на Бразилия, държавното управление и демокрацията в Бразилия. 

В неделя последователи на някогашния президент Жаир Болсонаро нападнаха постройките на президентството, Върховния съд и Конгреса, съобщи Франс прес. Властите бяха съобщили за общо към 1500 арестувани по време на щурма.

Нанесените в трите административни здания в Бразилия вреди са обилни, развалени са и намиращи се в тях творби на изкуството. 

На 1 януари социалистът Луиз Инасио Лула да Силва, който победи Болсонаро на изборите предходната година, встъпи в служба като президент на Бразилия. Болсонаро не призна провалянето си, а последователите на някогашния президент, който е представител на крайната десница, проведоха голям брой демонстрации с настояването Лула да Силва да не бъде допускан до президентския пост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР