Силно казано познавам Георги Семерджиев. Помня го от случайна среща.

...
Силно казано познавам Георги Семерджиев. Помня го от случайна среща.
Коментари Харесай

Симона Радева: Търсех си ключовете в автомивката на Семерджиев, той ме помоли за стълба

Силно казано познавам Георги Семерджиев. Помня го от инцидентна среща. Това сподели пред Софийския градски съд Симона Радева, някогашна полицайка. Тя дава показания по делото против Семерджиев.

" Ходила съм към 5-6 пъти на автомивката, която той има. Тогава работех в столичното 1 районно управление (на МВР). "

Ходила в автомивката да си мие колата, уточни тя. И изясни, че знае кой е служителят Зоро, който работел там. Понякога вземала карта за автомивката, тъй като чакала дълго време.

" Не съм била очевидец на самия случай. В късния следобяд преди злополуката бях там. Даже останах, пих кафе с едно момиче. Тръгнах си, към този момент беше мрачно ", сподели още Радева.

Около 23 часа стигнала до дома си в кв. " Банишора ". Тогава се сетила, че евентуално ключовете й са в автомивката. Тръгнала натам, обадила се на Семерджиев. Той не вдигнал. След това се чула с мияча, била го записала като Зоро. Питала го дали ключовете й са там. Той обяснил, че ще ревизира. Тя към този момент карала натам.

На бул. " Черни връх " видяла злополуката. Спряла, звъняла на гаджето си Мирослав Якимов. Той работел в 4 районно управление (на МВР), точно той дава отговор за региона на злополуката. Мъжът бил там, както и доста други чиновници. Радева изясни, че и гаджето й познава Семерджиев.

Посочи, че можела да ревизира злополуката, въпреки по това време да е била служител на реда в 1 районно управление (на МВР). Питала сътрудници.

Говорила с гаджето си, обяснила му, че си не запомнила ключовете на автомивката. Тогава се обадила отново на Зоро. Разпознала гласа на Семерджиев. Тонът му бил спокоен. Помолил я да вземе стълба от автомивката му и да я донесе пред дома му.

Обясни, че на автомивката намерила ключовете от своя дом. Там били миячът Зоро и друго момче.

Питала за дребна стълба. Оказало се, че и те търсят такава. Дали й такава, която да може да придвижи.

Питала Георги какво става. Той помолил да не го разпитва. Не видяла дали Семерджиев е необут. Не била пособия на Семерджиев и за качването на стълбата, сподели тя. Призна, че виждала една диодна синя лампа в колата на Семерджиев, само че не и включена.

И изясни, че помолила мияча Зоро да замени двете регистрационни табели на колата й. Причината - едната била изкривена.

След като си тръгнала от вкъщи на Семерджиев, майката на Радева й се обадила. Жената била обезпокоена да не би Симона да е потърпевша или починала.

На идващия ден от медиите разбрах, че злополуката, която видях, е породена от Семерджиев, уточни още Радева. С приятеля ми говорехме за това, че съм си не запомнила ключовете, както и за диалога с майка ми.

Той не ми даде детайлности за злополуката, изясни още Радева. И добави, че не помни кой е качил стълбата в нейната кола. Стигнала до дома на Семерджиев, откакто той споделил адреса си и тя го въвела в навигацията.

За какво е упрекнат Семерджиев?

Обвиненията на някогашния футболист са общо 5. Основното е, че в злополуката на 5 юли в София умъртви две девойки - Христина Дилева и Хариет Стефанович. Той карал със 166 км/ч, като минал на алено.

Освен за гибелта на Христина и Хариет някогашният футболист е упрекнат и че е карал без брошура, дрогиран с метамфетамин, както и че е държал дрога в колата си. Той е измамен под отговорност и за това, че три седмици преди злополуката е карал с подправена шофьорска брошура, сякаш издадена от Швейцария, която му била отнета.

Тогава Семерджиев избягал от служителите на реда, които свалили и номерата на джипа му. После той си поставил подправени.

Симона Радева отхвърли да се е качвала в жилището на Семерджиев. Докато била пред дома на мъжа, майка й звъняла няколко пъти. Тогава вдигнала.

Номерата на нейната кола били свалени от Зоро, само че той не ги разменил въпреки тя да го била помолила. Тръгнала си с сложени табели.

Радева изясни и че се е возила в джипа " Ауди 7 ", черен на цвят, само че не повече от два пъти. Отрече да е виждала полицейска лампа или полицейски атрибути в колата. Обясни, че не го виждала да взема дрога. " Бих споделила, че е добър водач. Позволявал си е по-висока скорост ", сподели още тя. Но добави, че не било прекомерно.

Знаела за злополука с джипа на Семерджиев, станала на бул. " България ", само че Радева отхвърли да е възлагала на Зоро да оправи джипа. Малко по-рано през днешния ден миячът, чиято фамилия е Спасов, сподели в съда, че Радева е била шеф на автомивката. И изясни, че тя му упълномощила да пастира колата.

Радева още веднъж повтори, че едвам на идващия ден схванала, че Семерджиев е предизвикал злополуката, около която предходна.

" Цигане автомивка " - по този начин записала Зоро в телефона си. Отрече на няколко пъти да е влизала в дома на Семерджиев. Посочи, че говорила по телефона с него през приложение. 

Заради разминавания сред показанията на Александър Иса и Симона Радева арбитър Стефан Милев направи очна ставка.

Иса изясни, че не се познават. Видял Радева на автомивката. Пред дома на Семерджиев тя влезнала във входа, сподели Иса. Симона уточни, че няма спомен да е влизала там.

След като арбитър Стефан Милев й сподели няколко фотоси от нощта след злополуката, Радева се разпозна на някои от тях. Медиите обаче не ги видяха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР