Силният вятър събори дървета и начупи клони по пътната мрежа

...
Силният вятър събори дървета и начупи клони по пътната мрежа
Коментари Харесай

Вятърът продължава да разрушава! Изкорени дървета в Добричко и спря тока във Врачанско

Силният вятър събори дървета и начупи клони по пътната мрежа в Добричка област, оповестяват от районната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Екипи на пожарната работа към този момент са реагирали на осем сигнала за трудности по улици и пътни прави в Добрич, Тервел, селата Хитово, Красен и Безмер.

От районната дирекция предизвестяват, че се чака рисково мощен вятър със скорост 28-30 метра в секунда и предлагат на жителите да не остават навън. При такава метеорологична конюнктура има заплаха от падащи парчета от здания.

При пътешестване, в случай че е належащо, спрете автомобила навън място - надалеч от електропроводи, дървета и скални маси, поучават от районната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Силният вятър, който мина през община Враца през последното денонощие, остави елементи от обитаеми места без ел. зареждане.

Без ток все още са част от селата Бели извор, Вировско, Върбица, Горно Пещене, Косталево. Аварийни екипи на електроразпределителното сдружение към този момент работят по възобновяване на зареждането.

В елементи на обитаемоте места Баница, Горно Пещене, Лиляче, Мало Пещене и Мраморен, е прекратено и уличното осветяване. Техниците на Община Враца започнаха отстраняването на повредите.

Вследствие на бурния вятър е паднала и облицовъчна плоча от постройка на ул. "Стоян Кялъчев ", където се обитават офиси на частни сдружения и компании. Мястото е оградено, с цел да не паркират коли и да не минават жители. Собствениците и наемателите на постройката са известени за предприемане на дейности за обезопасяване на постройката.

Във връзка с постъпилата прогноза за времето за рискови феномени от мощни ветрове, съпроводени с ниски температури, е разгласен оранжев код за област Враца. В тази връзка на кметове на обитаемоте места е разпоредено да извършат инспекция на речните корита и язовири, да се следи равнището на водоемите, както и да са почистени дъждоприемните шахти в града.

Агенцията "Пътна инфраструктура " предизвестява водачите да се движат с нараснало внимание през прохода "Петрохан " поради премахване на паднали дървета. Движението се контролира от "Пътна полиция ", допълват от АПИ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР