Силният вятър отново възобновил пожара край средецкото село Граничар, в

...
Силният вятър отново възобновил пожара край средецкото село Граничар, в
Коментари Харесай

Плашещо ВИДЕО разкрива, че адът в Южна България се завръща

Силният вятър още веднъж възобновил пожара край средецкото село Граничар, сега горят 50 дка борова гора, която се намира на метри от българо-турската граница, заяви кметският наместник на селото Пенчо Пенчев, представен от flagman.bg.

Пожарът е избухнал през вчерашния ден към 13.24 ч., като с изменчив триумф е локализиран в обособени зони, само че защото теренът е кръстосан и заради мощния вятър, още веднъж се е разразил.

В гасенето вземат участие три противопожарни автомобила с деветима огнеборци, булдозер с двама чиновници за разединение на просеки, макар труднодостъпния терен, 55 чиновници от държавни и общински горски стопанства, 10 пандизчии и 10 доброволци.

От огъня общо е обхваната 2000 дка повърхност, от които 470 дка широколистна гора и 80 дка борова. Пожарът най-вече е бил низов в сухи треви и шубраци, само че сега е минал във върхов и е обхванал боровата гора до границата.

Изгорели са шест необитаеми къщи и стопанските постройки край тях в с. Граничар, както и две обитаеми къщи. В архивите на кметството сега търсят притежателите на изоставените постройки, само че в огромна част от тях никой не живее от доста дълго време.

В селото има 4-5 непрекъснати поданици, а лятото стават към 20 души поради хората, които се реалокират във вилите си там.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР