Силният вятър отнесе облицовката на стена на МОЛ Ларго в

...
Силният вятър отнесе облицовката на стена на МОЛ Ларго в
Коментари Харесай

Силният вятър отнесе облицовката на стена на мол в Благоевград, търсят затиснати хора

Силният вятър отнесе облицовката на стена на МОЛ Ларго в идеалния център на Благоевград, съобщи БГНЕС. Паднала е цялата железна облицовка на източната страна на постройката, както и част от южната страна.
 Жълт код за мощен вятър, температурите внезапно надолу от на следващия ден
На място има пожарни и коли за спешна помощ.

Разчистват се отломките.

Няма информация за затиснати хора, само че очевидци настояват, че има такива. 



В същото време 7000 клиента на ЧЕЗ България останаха без ток поради вятъра, 3000 от тях живеят в област Монтана, която е и най-сериозно засегнатата от вятъра - има пречупени дървета, паднали клони, само че не и потърпевши.

Аварийните екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на проблемите. Мобилизирани са и всички екипи на пожарната и полицията, в това число и сътрудниците им, които са в отмора.

В днешния първи есенен ден Националния институт по метеорология и хидрология насочи предизвестие от първа степен за заплаха поради мощния вятър.

Хората да не остават навън, да затворят компактно вратите и прозорците на домовете си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а в случай че са навън краткотрайно подслон - поучават от ГДПАБ.

В София сигналите за паднали дървета и клони са четири, заяви шефът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община Красимир Димитров пред " Фокус ". Никой не е потърпевш.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР