Силният шум от пиротехниката по време на новогодишните празници причинява

...
Силният шум от пиротехниката по време на новогодишните празници причинява
Коментари Харесай

Призив: Без заря по празниците, животните се плашат

Силният звук от пиротехниката по време на новогодишните празници предизвиква неправдоподобен стрес, комплициране и суматоха у животните. Затова организацията " Четири лапи " още веднъж започва акция, с която да притегли публичното внимание.

" Има резултат от акцията, през миналата година в Новогодишната нощ много регионални градове се отхвърлиха от зарята и избраха вид празнувания. Това за нас е доста огромен триумф, имаше огромен отзив и в медиите, много жители се сплотиха в тази наша обща идея. През тази година ние означаваме акцията по малко по-различен метод. Искаме хората на домашни животни да опишат за това какво претърпяват техните любимци по време на празниците ", сподели ветеринарният доктор Надежда Мечева в студиото на " България заран ".

По думите ѝ притежателите се сблъскват с големия стрес, който изпитват животните.

" Не единствено животните страдат в навечерието на Нова година, също по този начин има доста неприятно въздействие върху хората, които са с тежки болести. Животни с епилепсия понасят извънредно тежко тези светлини. Когато са уплашени животните стартират да се въртят, да скимтят, да се пробват да се скрият в най-близкото допустимо място, пробват се да се сгушат в нас. В този миг ние би трябвало да бъдем положителни към тях, да ги галим, да ги гушкаме ", добави Мечева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя показа, че е доста значимо да запазим успокоение, защото животните усещат нашите страсти.

" Зачестяват случаите на изгубени животни по време на празниците. А когато животното е единствено у дома, стресът ще е още по-голям. Призовавам всички хора, които имат домашни любимци, да бъдат с тях в новогодишната нощ. Хотелите за животни също е вид ", разяснява Надежда Мечева.

И бе безапелационна, че обществото ни към този момент е много по-бдително за насилието над животни: " Апелирам жителите да алармират. В нашия уебсайт има специфична рубрика, която е направена за по-лесно да бъдат сигнализирани органите на Министерство на вътрешните работи, да се подава тъжба в прокуратурата. Всеки, който реши, че ще подаде подобен вид тъжба, би трябвало да има доказателства за направеното действие. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР