Жълт код за опасно горещо време е в сила за

...
Жълт код за опасно горещо време е в сила за
Коментари Харесай

Опасни горещини и утре в цялата страна, живакът удря 38-39 градуса

Жълт код за рисково горещо време е в действие за цялата страна в четвъртък. Очаква се оптималните температури да доближат до 38-39 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

 Утре ще бъде слънчево, след обяд над северните и планинските региони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Ще се задържи горещо с оптимални температури сред 34 и 39 градуса, по-ниски по Черноморието и в София - към 34.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 28 градуса, на 2000 метра - към 20.

По Черноморието ще е слънчево. След обяд ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури ще са сред 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 21 -24. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

За през днешния ден е в действие жълт код за рискови горещини в 14 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Разград, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР