Силни ветрове връхлетяха Северна Европа и други райони на континента,

...
Силни ветрове връхлетяха Северна Европа и други райони на континента,
Коментари Харесай

Три жертви на бурни ветрове в Северна Европа

Силни ветрове връхлетяха Северна Европа и други региони на континента, като стопираха полети и влакове и доведоха до гибелта на трима души, всичките убити от паднали дървета, съобщи Агенция Франс Прес.

Втора зимна стихия за този месец удари Холандия, като ветрове със скорост до 140 км/ч принудиха амстердамското летище „ Схипхол “ - едно от най-натоварените на континента да спре всички полети за към два часа. Стихията отнасяше керемиди от покрива на терминала, което докара до затваряне на входовете на две от трите зали за заминаващи пасажери.

Националната работа в Холандия разгласи червен код поради мощните ветрове, а 62-годишен мъж почина в централния град Олст, откакто върху него се стовари откършен клон на дърво.

В прилежаща Белгия шофираща жена умря, откакто върху колата й падна дърво на пътя в региона на Грез Доасо, на към 35 км южно от Брюксел.

Холандската национална жп компания разгласи, че всички влакове са спрени до последващо разпореждане поради мощната стихия, с изключение на в северния регион на Грьонинген и на юг към Лимбург.

Високоскоростните влакове „ Талис “ стопираха придвижването си в Холандия и Германия най-малко до 15 ч българско време.

Очакваше се в четвъртък следобяд ветровете да поутихнат, само че холандските управляващи затвориха за придвижване няколко уязвими пътища и мостове, пресичащи разнообразни насипи.

Холандските транспортни управляващи оповестиха, че 25 огромни камиона са били обърнати от мощните ветрове, което провокирало тапи на 6 съществени трасета в страната.

Южен Ротердам – най-голямото товарно пристанище в Европа, на процедура стана недосегаем от севера поради проблеми по три съществени пътища в града

В Германия десетки полети бяха анулирани на летищата в Дюселдорф в западната част, на страната, в Мюнхен на юг, както и на аеропорта, обслужващ Кьолн и Бон. Железопътната компания „ Дойче бан “ разгласи, че напълно е спряла влаковете в провинция Северен Рейн-Вестфалия и отчасти в прилежащата Рейнланд-Пфалц, както и че е понижила скоростта на високоскоростните влакове сред Волфсбург и Берлин.

В западната австрийска провинция Тирол бяха спрени влаковете сред Виена, Линц и Залцбург поради заплаха от лавини.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР