Силни ветрове ще придружават бурята.Има възможност изключително проливен дъжд да

...
Силни ветрове ще придружават бурята.Има възможност изключително проливен дъжд да
Коментари Харесай

Времето в Обединеното кралство: Бурята Бабет ще донесе проливен дъжд и силни ветрове в Обединеното кралство, тъй като Метеорологичната служба издава предупреждение

Силни ветрове ще съпровождат бурята.

Има „ опция извънредно пороен дъжд да аргументи наводнения и разстройства “ - както и „ мощни югоизточни ветрове “, които биха „ изострили “ всевъзможни въздействия, добави синоптикът.

Жълто предизвестие за времето е издадено от Метеорологичната работа за централната и източната Шотландия, където някои „ изключителни “ равнища на превалявания могат да се натрупат за два или три дни.

Проверете последната петдневна прогноза там, където се намирате

Предупрежденията за жълт дъжд са в действие от 6 сутринта в четвъртък до среднощ в събота, основно в региона на Грампиан.

Шотландия претърпя тежки наводнения предходната седмица с огромни спирания на пътуването и 10 души, превозени с хеликоптери на безвредно място, откакто рисковите превалявания провокираха голям брой свлачища.

Заместник-главният метеоролог Стивън Кийтс сподели, че прогнозата за дъжд за Шотландия по-късно тази седмица може да падне върху земята, „ която към този момент е наситена след скорошните значителни превалявания “.

„ Това може да докара до някои обилни и необятно публикувани разстройства “, сподели той. < /p>

Метеорологичната работа сподели, че най-лошият дъжд се чака на по-високи места и евентуално ще бъдат издадени спомагателни предизвестия по-късно през седмицата.

Метеорологът на Sky News Крис Ингланд сподели: „ Поривистите ветрове ще носят риск от мощни стихии в елементи от северна и източна Шотландия, изключително в подветрената част на планините. "

Той добави, че макар че има възможност от локализирани наводнения, детайлностите са несигурни на този стадий. < /p>

Прочетете повече от Sky News:
Пълен лист с имена на стихии за 2023/24

В останалата част от Обединеното кралство ще видят смяна на „ по-слаби, само че доста по-нестабилни условия от средата на седмицата “, сподели той, със мощни ветрове и продължителни проливни дъждове, предстоящи в по-голямата част от страната.

Бурята Бабет е втората наречена стихия за сезона, след бурята Агнес, която мина през Обединеното кралство и Ирландия в края на септември.

Бурите се посочват, когато се смята, че имат капацитет да причинят „ междинни “ или „ мощни “ въздействия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР