Силни валежи предизвикаха наводнения в части от Босна и Херцеговина

...
Силни валежи предизвикаха наводнения в части от Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Босна и Херцеговина и Хърватия

Силни превалявания провокираха наводнения в елементи от Босна и Херцеговина и Хърватия, което докара до затваряне на пътища и предизвестия за евакуация, съобщи Асошиейтед прес.

Преливащи реки в двете страни наводниха десетки къщи и пътища, което накара управляващите да предупредят жителите на засегнатите региони да се приготвят за евакуация, в случай че изобилните превалявания не стихнат.

Полицията в Босна удостовери, че служащи са намерили тяло, до момента в който разчиствали провокирано от дъждовете свлачище , което е затрупало сектор от районен път в северната част на страната, покрай град Приедор.

Няколко други основни и районни пътища в Северна и Северозападна Босна бяха блокирани заради наводнения или свлачища , а редица локални общности в региона вкараха изключителни ограничения през нощта против неделя.

Местните медии оповестяват, че ситуацията е изключително тежко в селата към северния град Градишка, където един мост е бил отвеян, а няколко ферми са изолирани от света.

Наводненията доведоха до затваряне на пътища и в прилежаща Хърватия, където армията беше изпратена да помогне за укрепването на защитните уреди в централната част на страната към град Костайница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР