Силни пожари бошуват в много райони на Гърция. Наземни и

...
Силни пожари бошуват в много райони на Гърция. Наземни и
Коментари Харесай

Опустошителни пожари бушуват в цяла Гърция, обявена е най-висока степен на опасност

Силни пожари бошуват в доста региони на Гърция. Наземни и въздушни сили на пожарната се борят с пламъците в Лутраки и Кувара, оповестява атинският ежедневник  Kathimerini.  

Изпратени са редища известия за евакуация. До вечерта на 17 юли метеорологичните условия ще са доста тежки, сочат метеорологичните данни.

В Саронида битката на противопожарните сили се води двор по двор, къща по къща, като до 21:00 ч. ще продължат да действат въздушните части (16 оперативни и една координираща). Усилията ще продължат през цялата нощ от сухопътните сили, до момента в който военновъздушните ще бъдат подготвени да възобновят интервенциите при сутринта. 

В Лутраки напъните са съсредоточени върху прекъсването на пожара на автомагистралата Атина-Патра и предотвратяването му да се популяризира към обитаемоте места южно от автомагистралата. Пожарникарите се концентрират в Епир, Стерея и Пелопонес, до момента в който акциите ще продължат на запад (9 оперативни и един координационен екипи, рботят на мястото). 

От съображения за сигурност придвижването е спряно в района от височината на Кинета до Коринт и ще забрани прекосяването, до момента в който трае интервенцията. 

Превозните средства, които са стигнали до там, получават заповед да се върнат назад към началната си точка (или към Патра, или към Атина).

В Дервенохория е почнал пожар в гориста околност, той се гаси от наземни сили, които са подсилени от Македония, Тесалия и Централна Гърция. В интервенцията вземат участие 9 оперативни авиационни екипи. Усилията ще продължат през цялата вечер с противопожарна техника и земекопни принадлежности.

На 18 юли показателят на заплаха от пожар остава на извънредно високи равнища (4) и противопожарната работа е в обща подготвеност в цяла Гърция и е дадена заповед за затваряне на всички крайградски горички и други обекти, които се посещават от туристите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР