Силни криминални фигури от 90-те надничат зад раменете на новото

...
Силни криминални фигури от 90-те надничат зад раменете на новото
Коментари Харесай

Dailyguardian.ca: Отървала ли се е България ъндърграуда? Маджо ли наднича зад Петков?

Силни престъпни фигури от 90-те надничат зад раменете на новото държавно управление, написа уеб сайтът Dailyguardian.ca.

Колкото и политическите анализатори на Балканите и в частност тези в България, да настояват, че са завършили мрачния преход от комунизъм към народна власт с „ Промяната “, имената на ъндърграунд фигурите, построени през 90-те от някогашните комунистически репресивни служби, отново се появиха в дейния стопански живот на дребната балканска страна.

Приватизацията, минала под сянката на незаконните групировки СИК и ВИС, настоящи като първите частни застрахователни компании, само че работещи с рекет), сега се смята за несполучлива, а като основните предприятия към момента са в ръцете на хора, излезли от спортните зали и нощните клубове, а не от университетите.

Разбира се, участието на България в Европейския съюз и НАТО до известна степен ограничи активността на сенчестия бизнес, а спортните екипчета отстъпиха място на „ бели якички “. А в бухалки се трансфораха самите държавни институции… Но и през днешния ден доста фигури от СИК освен са запазили мощните си позиции, само че даже са разширили и легализирали бизнеса си.

Сред някогашните шефове на СИК се откроява най-много името на Младен Михалев - Маджо. Твърди се, че той има бизнес на стойност стотици милиони, а по-голямата част от имуществото официално е благосъстоятелност на подставени лица. С идването на настоящето съдружно държавно управление, ръководено от ученици на Харвард, се роди вярата, че зависимостта на бизнеса и страната от фигурите на ъндърграунда ще бъде прекъсната.

За страдание, доста наблюдаващи в балканската страна към този момент стартират да разясняват, че зад раменете на новия министър председател Кирил Петков надничат участници в СИК и по-специално – Младен Михалев-Маджо.

„ Промяната “ в един миг се оказа просто нов политически чадър над старите герои на прехода и никакви антикорупционни отчети или наказания от Съединени американски щати и Европейски Съюз не могат да ги спрат. Преди половин година, във връзка изчезнали милиони за строителството на автомагистрала „ Хемус “, Министерство на вътрешните работи разгласи, че банката, от която са изтеглени милионите „ чували “, е обвързвана с „ някогашни съратници на някогашния министър председател Бойко Борисов “. Според Bird.bg става дума за Интернешънъл Асет Банк, обвързвана с Маджо.

По неофициална информация Маджо има директни контакти с новия министър председател и с помощта на тях, макар сигналите от Съединени американски щати, неговата банка е една от най-силните в страната сега.

От всичко, което се случи от началото на мандата на новото държавно управление, можем да подозираме, че макар публично декларираното им предпочитание за смяна, смяна има единствено в жителите на Министерския съвет и министерствата, а прикритият ъндърграунд възвръща ръководството в страната, се споделя още в разбора.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР