Силни експлозии се чуха в Одеса в 6,57 часа, след

...
Силни експлозии се чуха в Одеса в 6,57 часа, след
Коментари Харесай

Експлозии и въздушна тревога събудиха Одеса, обстрел и в Харков

Силни детонации се чуха в Одеса в 6,57 часа, след което незабавно бе задействана въздушната паника. Градът е нападнат с крилати ракети, оповестяват локалните канали в приложението Телеграм.
Прочетете още
Властите приканиха всички да се скрият в бомбоубежищата. В някои елементи на града жителите останаха без ток след детонациите.

По предварителна информация има улучени обекти в града.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по бройка съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

Тази нощ украинският град Харков е бил обстрелван от съветските войски, чути са и мощни детонации, оповестява УНИАН. Има данни за двама леко ранени цивилни. 

В 00:35 командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна е съобщило за ракетна опасност за региона на Харков. Ръководителят на Харковската регионална държавна администрация Олег Синегубов написа, че руснаците стачкуват.

Няколко минути по-късно кметът Игор Терехов заяви, че в града са се чули мощни детонации. Той прикани хората да бъдат деликатни. Началникът на Харковския гарнизон и отбранителните сили на Харков Сергей Мелник предизвести за нови изстрелвания на ракети.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР