Силни експлозии са били чути в пристанищния град Фуджейра в

...
Силни експлозии са били чути в пристанищния град Фуджейра в
Коментари Харесай

Силни експлозии в пристанищния град Фуджейра в ОАЕ

Силни детонации са били чути в пристанищния град Фуджейра в Обединените арабски емирства в неделя. Горят сред 7 и 10 петролни танкера, оповестява „ Спутник нюз “.
Според очевидци над пристанището малко преди първия гърмеж са прелетели американски и френски бойни самолети. Местните управляващи към момента не са коментирали случая. Не е известна и повода за детонацията. Към момента няма данни за жертви и потърпевши при гърмежите.
Пристанището във Фуджейра, ситуирано на източното крайбрежие на страната, се употребява както за търговски, по този начин и за военни цели. То свързва всички емирства, ситуирани в радиус от 300 километра. Пристанището се намира единствено на 70 морски благи от Ормузкия пролив и е с значимо стратегическо разположение на фона на заканите на Иран за блокиране на морския превоз през пролива.
През юли 2012 година ОАЕ стартира да употребява петролопровода Хабшан-Фуджейра, който доставя черно злато от петролните полета в Хабшан в Абу Даби до пристанищния град и по този начин заобикаля Ормузкия пролив, напомня БГНЕС.
В момента ОАЕ построява най-голямото в света оборудване за предпазване на недопечен нефт във Фуджейра, където ще могат да се складират до 14 милиона барела от суровината. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР