Силна зимна буря се разрази в САЩ точно в началото

...
Силна зимна буря се разрази в САЩ точно в началото
Коментари Харесай

Зимна буря връхлетя САЩ за Коледа, хиляди полети са отменени

Силна зимна стихия се развихри в Съединени американски щати тъкмо при започване на ваканционното пътешестване по Коледа, като на доста места из страната бушуват виелици и пътищата са заледени, оповестява ABC News.

Над 3200 полета са анулирани в границите на, към или отвън Съединени американски щати до момента в петък. Пистите на интернационалното летище Сиатъл-Такома са затворени за неопределен срок заради замръзване.

FedEx и UPS предупредихае клиентите, че може да има закъснения на коледните доставки заради въздействието на времето върху главните транспортни центрове.

Извънредно състояние е оповестено от Южна Дакота до Ню Йорк. Най-малко 750 000 клиенти са без ток в Съединени американски щати.

" Това в действителност е доста съществено предизвестие за времето “, сигнализира президентът Джо Байдън в четвъртък. " Моля, приемете тази стихия извънредно съществено. “

Ето последната прогноза:

Бурята мина през Средния запад и Големите езера в четвъртък.

Виелиците ще продължат в района на Големите езера до петък. Вятърът в композиция със снегопада ще докара до доста ниска видимост, което ще направи пътуването съвсем невероятно.

Много сняг се чака да падне в Мичиган и западен Ню Йорк.

За останалата част от Средния запад се чакат единствено няколко сантиметра сняг. Но комбинацията от сняг, вятър и нечовечен мраз ще направи пътуването извънредно рисково през целия ден в петък.

Щатската полиция на Илинойс приканва хората да останат у дома до края на бурята.

" Снегът, вятърът и лютият мраз се насочват към нас, създавайки заплаха на пътищата “, написаха в Туитър от полицията.

Междувременно мощен дъжд нахлу в североизточната част на страната в четвъртък вечерта, наводнявайки пътища от Вирджиния до Ню Йорк. Тъй като температурите се намаляват в петък, пътищата могат да се трансфорат в ледена пързалка, тъй че тези, които потеглят на път за празниците, би трябвало да бъдат извънредно деликатни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР