Силна и смела жена, жертва на дългогодишно домашно насилие, е

...
Силна и смела жена, жертва на дългогодишно домашно насилие, е
Коментари Харесай

Жертва на домашно насилие е героят в новия епизод на Бригада Нов дом

Силна и смела жена, жертва на дългогодишно домашно принуждение, е героят в новия епизод на „ Бригада Нов дом “ - тази събота от 20:00 ч. по bTV. Всекидневна вербалната, психическа и физическа експанзия от страна на някогашния й мъж, кара Росица – самотна майка на три дребни деца, да се осмели и да направи, може би, най-важната крачка в своя живот – тази на смяната.

„ Домашното принуждение е проблем, който през последните години се разяснява все по-сериозно у нас. Жени като Роси от ден на ден би трябвало да се изправят пред обществото и да декларират това, което се случва! “, са думите Калин Евтимов, откакто се запознае с историята на героинята в съботния епизод.

„ Нито една жена не би трябвало да търпи тормоз, неистини и оскърбление! Но страхът е доста огромен фактор. “, ще съобщи дамата, осмелила се да се изправи против насилието, да се разведе, да отвоюва правата върху трите си деца и да поеме към своя нов живот. Щастлива част от него ще стане и „ Бригада Нов дом “.

„ Възхищавам се на смелостта й, на всичко това, което отстоява! “, ще съобщи още първоначално и Мария Силвестър, която също е претърпяла бракоразвод.

С щерка на 6 година и близнаци на по 4 година, дамата живее в фамилната къща, която е в окаяно положение – с напукана стена, студена и влажна, покривът е за ремонт, а в някои от стаите даже не може да се живее. За нейна наслада, родителите й я поддържат, както финансова, по този начин и с грижи към децата.

В помощ на бригадата още веднъж ще се притекат героите от „ Фермата “ в лицето на Борислав Стефанов, който ще се включи в поправянето на покрива, а Хепи Ванче и Костадин Велков, ще запретнат ръкави с доста сила и положително въодушевление.

„ Смятам, че е редно и значимо да даваме образец, че би трябвало да се оказва помощ на хора, които не могат да се оправят сами. Призовавам всеки човек, който има опция - да го направи. “, ще моли Коко – победител в последния сезон на „ Фермата “.

„ Мама е мощна, смела и не я е боязън от нищо! “, споделила 6-годишната Стефания на майка си, когато се решила на смяната. Момиченцето е директен очевидец на издевателството над майката и мечтаело да я види усмихната.

„ Прибрах се у дома. Това не е единствено нов дом за мен, а нов живот! “, ще възкликне и самата Роси, когато бригадата и Мария посрещнат фамилията й в ремонтираното им жилище.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР