Силна градушка падна над Велико Търново. Ледените късчета бяха с

...
Силна градушка падна над Велико Търново. Ледените късчета бяха с
Коментари Харесай

Силна градушка удари Велико Търново

Силна градушка падна над Велико Търново. Ледените парченца бяха с размерите на лешник. Природната буря се развихри малко след 16:30 часа и прекрати автомобилното придвижване. По бул. " Никола Габровски " даже автобусите стопираха за няколко минути, с цел да се скрият под клоните на крайпътните дървета и да спестят вреди, оповестява локалният уебсайт " Борба ".

Изключително тежко остава шофирането в региона на кръговото до болничното заведение, където още веднъж се образува река по асфалта. Заради бурята кметът инж. доктор Даниел Панов свика неотложно оперативния щаб за реакция при бедствия и повреди.

Възложена бе обстойна инспекция за вреди и провали от естествената буря. Огледите ще обзет както всички региони на града, по този начин и обитаемоте места от общината, през които бурята е минала. В резултат от констатациите ще бъде решено какви ще бъдат последващите дейности и дали има нужда от сезиране на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне.

Градушка валя в центъра на Бургас, както и в село Правда, край Горна Оряховица. Според последните синоптични карти заплаха от стихии и градушки има най- към този момент в Източна България.

По-рано стана ясно, че 56 ракети са били изстреляни през вчерашния ден към облака, който засипа с градушка Монтанско. От Агенцията за битка с градушките в региона настояват, че не са могли да влияят върху него по-рано, тъй като пристигнал от планината, където няма ракетни площадки.

И са го атакували, откакто е минал през село Горна Вереница. Почти цялата продукция на хората там е унищожена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР