Силна експлозия разтърси центъра на афганистанската столица Кабул, предадоха световните

...
Силна експлозия разтърси центъра на афганистанската столица Кабул, предадоха световните
Коментари Харесай

Силна експлозия разтърси центъра на Кабул

Силна детонация раздруса центъра на афганистанската столица Кабул, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
Взривът е отекнал в 8,55 ч. локално време (4,25 ч. по Гринуич) в квартала Пули Махмуд Хан, описа представителят на министерството на вътрешните работи на Афганистан Насрат Рахими. Над града в този момент се издига дирек черен дин, а в зоната на гърмежа се чува пукотевица.
Франс прес прецизира, че гърмежът е станал в пиков час в гъстонаселен регион, покрай постройката, в която се намира телевизия Шамзад, която даже спряла за малко да излъчва, а след това посочила фрагменти от мощно развалените си пространства. В региона се намират и афганистанските федерации по футбол и по крикет, както и военни здания, добавя Франс прес.
Асошиейтед прес напомня, че близо се намира и американското посолство. Според представител на локалната Бърза помощ ранените са минимум 15.
Според афганистанската организация Пажвок, потърпевшите били над 20, съобщи ТАСС. Агенцията напомня, че в зоната на гърмежа се намирало и министерството на защитата на Афганистан.
Взривът става в миг, в който в катарската столица Доха се води нов кръг от диалози сред представители на талибаните и американски представители. Те започнаха в събота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР