Силите за сигурност в източната част на Демократична република Конго

...
Силите за сигурност в източната част на Демократична република Конго
Коментари Харесай

Силите за сигурност в Демократична република Конго използваха газ, за да разпръснат демонстранти

Силите за сигурност в източната част на Демократична република Конго стреляха през днешния ден във въздуха и използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стачкуващи, които възпламениха гуми и нападнаха центрове за заболели от ебола в символ на митинг, че гласовете им няма да бъдат взети поради на президентските избори, съобщи Ройтерс.

Избирателната комисия на ДР Конго заяви през вчерашния ден, че анулира резултатите от гласуването в неделя в градовете Бени, Бутембо и техните покрайнини поради епидемията от ебола и насилието от страна на милиции. Тези обитаеми места са бастион на опозицията против досегашния президент Жозеф Кабила. Местни политици осъдиха решението на изборната комисия, което съгласно тях е опит да наклонят везните в интерес на любимеца на Кабила Еманюел Рамазани Шадари.

Демонстрантите щурмуваха център за уединяване на заболели от ебола в Бени, в резултат на което избягаха 24-ма пациенти, заяви говорителка на здравното министерство. Седемнадесет от избягалите пациенти са били с негативни проби, а другите седем не са били изследвани. Трима пациенти се върнаха в центъра, а здравни служащи поддържат връзка с други 17, с цел да ги убедят да се върнат в центъра.

Демонстранти нападнаха и офиса на държавната организация за битка с еболата в Бени, след което бяха отблъснати от силите на миротворческата задача на Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР