Силите за сигурност на Русия отцепиха сградата ЧВК Вагнер Център“

...
Силите за сигурност на Русия отцепиха сградата ЧВК Вагнер Център“
Коментари Харесай

В Санкт Петербург отцепиха сградата „Вагнер Център“

Силите за сигурност на Русия отделиха постройката „ ЧВК Вагнер Център “ в Санкт Петербург, оповестяват съветските медии.Пред входа на територията на центъра дежурят няколко правоохранители.

В началото на улицата, на която е ситуиран центърът, има полицейски коли и голям брой публицисти. Засега не се виждат чиновници за битка с безредиците, оповестяват кореспондентите.

„ ЧВК Вагнер Център “, който би трябвало да се занимава с развиването на технологии в региона на защитата, беше открит на 4 ноември. Той включва комплекс от здания, в който има жилища за гратис настаняване на изобретатели, проектанти, IT-специалисте, пробно произвеждане и стартъп пространство. Евгений Пригожин разгласи, че задачата на центъра е „ обезпечаване на удобна среда за основаване на нови хрумвания за повишение на отбранителната дарба на Русия, в това число осведомителна “.

Припомняме, че притежателят на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин разгласи в своя канал в Телеграм, че подразделенията му са станали обект на офанзива и упрекна за това военното управление на Русия. В тази връзка Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия повдигна наказателно обвиняване за апел за въоръжен бунт и прикани бойците да не извършват заповедите на Пригожин.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветският президент Владимир Путин е осведомен за обстановката./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР