Силите за сигурност на Ирак откриха огън по протестиращи в

...
Силите за сигурност на Ирак откриха огън по протестиращи в
Коментари Харесай

Иракските власти стреляха по протестиращи, девет души загинаха

Силите за сигурност на Ирак откриха огън по протестиращи в Багдад и няколко града в южната част на страната в неделя и при стрелбите са убити най-малко девет души, а десетки са ранени, съобщи Ройтерс.

Протестите в страната започнаха при започване на октомври с претенции за събаряне на считаната на корумпирана и служеща на непознати сили политическа класа, до момента в който доста иракчани обедняват и остават без работа, без опазване на здравето или обучение.

В Насирия силите на реда са употребявали патрони и сълзотворен газ, с цел да разпилян събралата се през нощта навалица на три моста в града. По данни на полицейските и здравните управляващи трима са били убити на място, а един е умрял в болница от получените в главата патрони. Над 50 души са били ранени в конфликтите.

Други трима са били убити, а към 90 – ранени, край пристанището Ум Каср край Басра, в откритата против стачкуващите пукотевица, с цел да не доближат те до входа на врата и да го блокират. Пристанището е входна врата за вноса на жито, олио, захар и други нужни за страната артикули. Въпреки жертвите протестиращите са съумели да блокират изхода на артикули от пристанището.

В Багдад са били убити двама души при среднощната проява на централната улица " Ал Рашид ". Ум Каср в Южен Ирак, където придвижването за гражданско непокорство се разраства, съобщи Франс прес, цитирайки медицински източници и Правителствената комисия по правата на индивида.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР