Силите за отбрана на Украйна държат позициите си на левия

...
Силите за отбрана на Украйна държат позициите си на левия
Коментари Харесай

Силите за отбрана на Украйна нанасят удари по руснаците на източния бряг на Херсонска област – Генерален щаб

Силите за защита на Украйна държат позициите си на левия бряг на река Днепър в Херсонска област, започвайки офанзиви против руснаците. < /p>

Източник: вечерен отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Цитат: „ Силите за защита задържат позиции на левия бряг на река Днепър в Херсонска област и не престават да нанасят удари по руснаците. “

Подробности: За последните 24 часа са зародили 45 бойни конфликта. Руснаците са нанесли 16 въздушни удара и 41 офанзиви с реактивни системи за залпов огън по обитаеми места и позиции на украинските сили. Руснаците също нападнаха сериозни инфраструктурни обекти на Украйна с ударните БЛА Shahed-136/131. Благодарение на напъните на украинските екипажи 15 от 20 дрона Shahed са унищожени. Цивилни са ранени при съветски терористични офанзиви. Пострадали са частни къщи и друга гражданска инфраструктура.

На Волинския и Полиския фронт няма основни промени в оперативната конюнктура.

На на Сиверския и Слобожанския фронт над 20 обитаеми места са атакувани от руснаците от артилерия и минохвъргачки, в това число Янжуловка, Михалчинска слобода и Леонивка в Черниговска област; Ходине, Холишивске, Басивка, Миропилске и Новодмитровка в Сумска област; Козача Лопан, Вовчанск, Бочкове и Бударки в Харковска област.

На Купянск фронт руснаците водят несполучливи щурмови дейности покрай селището Синковка, източно от Петропавловка и Ивановка в Харковска област, където Силите за защита отблъснаха седем офанзиви. Въздушен удар е нанесен покрай селището Петропавловка в Харковска област. Над 10 обитаеми места, в това число Дворична, Синковка, Петропавливка, Ивановка и Берестове в Харковска област, бяха под артилерийски и минохвъргачен обстрел от руснаците.

На лиманския фронт руснаците не са правили нападателни дейности. Въздушни удари бяха нанесени наоколо до обитаемоте места Горско стопанство Серебрянка в Луганска област и Ямполовка в Донецка област. Близо 10 обитаеми места, в това число Невске, Билохоривка в Луганска област и Торске, Серебрянка, Верхнокамянске, Спирне, Роздоливка в Донецка област, бяха атакувани от артилерия и минохвъргачки.

На Бахмутския фронт , руснаците организираха щурмови дейности край селата Клищиевка и Андриевка в Донецка област, където украинските сили отблъснаха 11 офанзиви. Над 10 селища бяха атакувани от артилерия и минохвъргачки от руснаците, в това число Марково, Богдановка, Часов Яр, Ивановске, Клишчиевка и Ню-Йорк в Донецка област.

На фронта в Авдиевка руснаците организираха несполучливи щурмови дейности на юг от Новокалинове, на изток от Новобахмутивка, Сиверне и Авдиевка в Донецка област, където Силите за защита отблъснаха девет офанзиви. Бяха осъществени артилерийски и минохвъргачни офанзиви против над 15 обитаеми места, в това число Суха Балка, Керамик, Тоненке, Яснобродивка, Нетайлове и Невелске в Донецка област.

На фронта Маринка руснаците са били осъществяване на несполучливи щурмови дейности край селищата Маринка и Победа в Донецка област, където Силите за защита отблъснаха 13 офанзиви. Селищата Красногоровка, Георгиевка, Маринка, Победа и Новомихайловка бяха под артилерийски и минохвъргачен удар от руснаците.

На Шахтьорския фронт руснаците организираха щурмови дейности на запад от селището Старомейорске в Донецка област, само че безрезултатно. Около 10 обитаеми места бяха атакувани от артилерия и минохвъргачки, в това число Водяне, Бохоявленка, Пречистивка, Благодатне, Старомейорске и Ривнопол в Донецка област.

На Запорожкия фронт руснаците не водят всевъзможни нападателни дейности. Над 20 обитаеми места бяха атакувани от артилерия и минохвъргачки, по-специално Левадне, Малиновка, Чаривне, Орихов, Новоандриевка и Степове в Запорожка област.

На Херсонския фронт руснаците изстреляха артилерия офанзиви против селищата Херсон, Тяхинка, Ивановка, Токаривка в Херсонска област и Очаков в Николаевска област.

Междувременно Силите за защита на Украйна не престават да организират настъпателна интервенция на Мелитополския фронт и щурмови дейности по Бахмутския фронт, причинявайки на окупаторите загуби в жива мощ и военна техника и изтощавайки руснаците по фронтовата линия.

През деня Самолетите на отбранителните сили започнаха две офанзиви против клъстери от руснаците.

Подразделенията на ракетно-артилерийските войски на Украйна нанесоха удари в регион на централизация на жива мощ, въоръжение и военна техника, както и три склада за муниции, принадлежащи на руснаците.

НАГОРЕ или стани !

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР