Силите на статуквото са забили пети като магарета и не

...
Силите на статуквото са забили пети като магарета и не
Коментари Харесай

"Продължавам промяната" - "Демократична България" иска да "налага условия и провежда реформи"

Силите на статуквото са забили пети като магарета и не дават страната да тръгне напред. Трябва огромно обединяване на силите, не просто политическо, а на жителите, които да изискат България да тръгне напред. Ние им даваме инструмент. Този инструмент би трябвало да получи мандат да ръководи, да постанова условия, дневен ред, да организира промени ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов при регистрацията на новата коалиция " Продължаваме промяната " - " Демократична България " за предварителните парламентарни избори на 2 април в Централната изборна комисия (ЦИК).

" Съединението прави силата. Днес вкарваме същински смисъл в това. В последното Народно заседание разбрахме, че първо съединението би трябвало да стане отвън Народното събрание, с цел да имаме огромна група на новаторски сили в новия парламент ", разяснява и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Двете обединили се обединения имат и разлики между тях. " Продължаваме промяната " упорства за съществени обществени разходи, " Демократична България " застава зад по-консервативна бюджетна политика. На въпрос на " Дневник " по какъв начин и дали в обединението се съчетават двете концепции, съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев отговори, че е елементарно: " Договорили сме се с сътрудниците, че ще съблюдаваме 3% бюджетен недостиг, в границите на които ще се създадат обществените стратегии, които започнахме ".

Съпредседателят на " Демократична България ", че в идващия парламент щял да работи за импийчмънт на президента поради позицията му против възможни наказания против съветско нуклеарно гориво. Попитан каква е позицията на " Продължаваме промяната " по тематиката, Асен Василев отговори, че " за импийчмънт на президента може да се приказва, когато има парламент ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР